Prima Pagina iPhone X iPhone X are Performante Diferite in Functie de Modelul cumparat

iPhone X are Performante Diferite in Functie de Modelul cumparat

iPhone X vine cu performante mult diferite in functie de modelul pe care compania Apple il vinde, dar desigur ca asta nu este specificat inaintea achizitiei.

iPhone X sufera in 2018 de aceleasi probleme pe care le-am vazut in iPhone 7, din pacate, telefoanele avand performante diferite in fucntie de modelul pe care il cumparam de la compania Apple. La mijlocul acestor probleme, separat de spatiile de stocare diferite utilizate de Apple, stau si modemurile Qualcomm, sau Intel, pe care cei din Cupertino le folosesc pentru modelele iPhone X lansate.

iPhone X vandute cu modemuri Qualcomm Snapdragon X16 au viteze 4G LTE mai bune decat cele care sunt vandute cu modemuri Intel XMM7480, asa cum se intampla si anul trecut. Atunci Apple folosea alte modele de modemuri de la acesti doi producatori, insa diferentele in vitezele 4G LTE existau fara discriminare, asa ca nu vorbim decat despre o reeditare a situatiei care s-a intalnit anul trecut.

iPhone X a fost testat in ambele modele cu modemuri Qualcomm si Intel de catre o companie specializata din SUA, ea folosind banda 4 a 4G LTE pentru ca e cea mai utilizata in SUA, Canada si America de Sud. In baza testelor, modelele iPhone X cu modem Intel au inceput sa aiba viteze 4G LTE mai proaste decat cele Qualcomm cand puterea semnalului scadea usor, lucrurile inrautatindu-se impreuna cu semnalul.

iPhone X are performante diferite in functie de modelul cumparat

iPhone X cu modem Intel incepe sa aiba viteze 4G LTE substantial mai mici decat modelele cu modem Qualcomm chiar si cand semnalul scade foarte putin, iar aceasta e o mare problema. Puteti vedea in imaginile de mai jos cum o mica scadere a puterii semnalului genereaza o scadere cu cativa zeci de Mbits a vitezei de navigare pe internet pentru iPhone X, dar numai la modelele cu modem Intel.

iPhone X viteza internet modem qualcomm

iPhone X cu modem Qualcomm are viteza constanta chiar si in cazul scaderii usoare a puterii semnalului, iar asta este valabil pana la un anumit punct, dupa care nu prea mai conteaza. Cand vine vorba despre semnal foarte slab, ambele modele ale iPhone X au viteze la fel de proaste, dar asta era de asteptat, problema cea mai mare aparand atunci cand semnalul scade foarte putin si modemul Intel isi arata punctele slabe.

iPhone X viteza internet modem intel

iPhone X vandut in Europa vine doar cu modem Intel, acesta fiind folosit la toate modelele GSM, in timp ce modelele CDMA din multe tari au modem Qualcomm integrat. Din pacate, lucrurile nu se vor schimba nici anul viitor pentru ca Apple este in razboi cu Qualcomm, iar separat de viteza de internet, este afectata si calitatea apelurilor facute de pe iPhone X, dar nu doar atat, insa pentru asta deocamdata nu avem studii, desi sigur vom avea.

Daca in cazul spatiului de stocare, unde cele cu 64 GB sunt cu mult mai incete decat cele de 256 GB exista o logica bazata pe pret, la modemuri nu exista vreo logica, pentru ca ele sunt folosite atat in modelele de 64 GB sau 256 GB.

 • kliq

  Arunc si eu o intrebare, nu are legatura cu performanta… oare se poate scapa de bara neagra de sus la iphone X? Ma refer dpdv tehnologic… ce parere aveti?

 • Florin

  Se poate. Cauta pe net Xiaomi Mix. E vechi de peste un an…..apropo de “inovatie”. Casca piezo electrica, carcasa de ceramica si alte nebunii. Ideea e ca Xiaomi sunt chinezi nu americani si nici nu baga bani cu buldozerul in marketing agresiv ca n-au cu ce

 • Florin

  Din ce in ce mai multe discrepante intre modelele Us vs european (e si la Samsung la fel). Pentru un device care a stat 5 ani in teste si fine tuning, dupa cum spune chiar producatorul, e cam dubios cum de are problemele unui telefon lansat in graba si cum spun chiar americanii: sloppy.

 • Adioff

  Mai era un Sharp , aparut de vre-o 4 ani , cu ecranul pana sus si fara casca deloc , era in spatele ecranului

 • bogdan

  ce porcarie, al meu cumparat de la emag este cu modem de la intel… X(

 • Adioff

  Problema este unde pui camera , camera true deph , senzorii …

 • Bogumir81

  Cum afli ce fel de modem ai?

 • Bogumir81

  Europa= Intel. Am înțeles.

 • Adioff

  Numai ca xiaomi are jos bara completa unde are camera … X-ul are ecranul de jos pana sus

 • Adioff

  Intel si a meu ..

 • Srb Srb

  Sta destul de bine iphone . Deci practic a venit dupa ani buni fara oled fara incarcare prin inductie fara baterie…si in 2017 practic a devenit din codas – fruntas
  https://9to5google.com/2017/12/02/oneplus-5t-found-to-offer-fastest-charging-times-of-any-smartphone-beating-out-v30-iphone-8-x/?pushup=1

 • Costi

  Cum afli ce model este?

 • Bogdan U.

  Modelul A1865 Qualcomm Modem si modelul A1901 Intel Modem, ca sa vedeti ce model aveti veriificati aici Settings-> General -> About si la Model apasati pe el initial apare MQAG2RM/A dar daca apasati pe el va apare A1865 sau A1901. Eu l-am cumparat de la Vodafone. Se pare ca pentru europa se livreaza numai cu modem-uri Intel.

 • Costi

  Doar modelele care sunt CDMA si GSM folosesc cip Qualcomm!

 • dragoslucian

  Pai si daca cumpar din america modelul A1865 il pot folosi in romania ?

 • Costi

  Da il poti folosi,acest model este destinat retelei Sprint USA si majoritate trebuiesc deblocate de pe retea