iPhone X are Performante Diferite in Functie de Modelul cumparat

iPhone X vine cu performante mult diferite in functie de modelul pe care compania Apple il vinde, dar desigur ca asta nu este specificat inaintea achizitiei.

iPhone X sufera in 2018 de aceleasi probleme pe care le-am vazut in iPhone 7, din pacate, telefoanele avand performante diferite in fucntie de modelul pe care il cumparam de la compania Apple. La mijlocul acestor probleme, separat de spatiile de stocare diferite utilizate de Apple, stau si modemurile Qualcomm, sau Intel, pe care cei din Cupertino le folosesc pentru modelele iPhone X lansate.

iPhone X vandute cu modemuri Qualcomm Snapdragon X16 au viteze 4G LTE mai bune decat cele care sunt vandute cu modemuri Intel XMM7480, asa cum se intampla si anul trecut. Atunci Apple folosea alte modele de modemuri de la acesti doi producatori, insa diferentele in vitezele 4G LTE existau fara discriminare, asa ca nu vorbim decat despre o reeditare a situatiei care s-a intalnit anul trecut.

iPhone X a fost testat in ambele modele cu modemuri Qualcomm si Intel de catre o companie specializata din SUA, ea folosind banda 4 a 4G LTE pentru ca e cea mai utilizata in SUA, Canada si America de Sud. In baza testelor, modelele iPhone X cu modem Intel au inceput sa aiba viteze 4G LTE mai proaste decat cele Qualcomm cand puterea semnalului scadea usor, lucrurile inrautatindu-se impreuna cu semnalul.

iPhone X are performante diferite in functie de modelul cumparat

iPhone X cu modem Intel incepe sa aiba viteze 4G LTE substantial mai mici decat modelele cu modem Qualcomm chiar si cand semnalul scade foarte putin, iar aceasta e o mare problema. Puteti vedea in imaginile de mai jos cum o mica scadere a puterii semnalului genereaza o scadere cu cativa zeci de Mbits a vitezei de navigare pe internet pentru iPhone X, dar numai la modelele cu modem Intel.

iPhone X viteza internet modem qualcomm

iPhone X cu modem Qualcomm are viteza constanta chiar si in cazul scaderii usoare a puterii semnalului, iar asta este valabil pana la un anumit punct, dupa care nu prea mai conteaza. Cand vine vorba despre semnal foarte slab, ambele modele ale iPhone X au viteze la fel de proaste, dar asta era de asteptat, problema cea mai mare aparand atunci cand semnalul scade foarte putin si modemul Intel isi arata punctele slabe.

iPhone X viteza internet modem intel

iPhone X vandut in Europa vine doar cu modem Intel, acesta fiind folosit la toate modelele GSM, in timp ce modelele CDMA din multe tari au modem Qualcomm integrat. Din pacate, lucrurile nu se vor schimba nici anul viitor pentru ca Apple este in razboi cu Qualcomm, iar separat de viteza de internet, este afectata si calitatea apelurilor facute de pe iPhone X, dar nu doar atat, insa pentru asta deocamdata nu avem studii, desi sigur vom avea.

Daca in cazul spatiului de stocare, unde cele cu 64 GB sunt cu mult mai incete decat cele de 256 GB exista o logica bazata pe pret, la modemuri nu exista vreo logica, pentru ca ele sunt folosite atat in modelele de 64 GB sau 256 GB.