iPhone X – Primul Ecran cu Burn-in Schimbat la Compania Apple

iPhone X are si primul caz de ecran cu burn-in raportat la compania Apple, un clienti din Marea Britanie avand telefonul afectat din cauza problemei.

iPhone X are un ecran OLED incepand de anul acesta, fiind si primul telefon al companiei Apple care functioneaza in baza acestei tehnologii, dar schimbarea fine si cu unele compromisuri. Mai exact, ecranele OLED pot fi afectate de un efect cunoscut de toata lumea ca burn-in, adica imagini afisate prea mult pe ecran blocheaza anumiti pixeli, care o afiseaza in continuare indiferent ce reda ecranul, iar acum avem primul aparent caz al iPhone X.

iPhone X din imaginea de mai jos apartine unui barbat care locuieste in Marea Britanie si desi nu exista explicatii cu privire la modul in care a aparut problema, se pare ca Apple a inlocuit unitatea defecta. Angajatul Apple care ar fi inlocuit acel iPhone X ar fi afirmat ca acesta ar fi primul caz al unui telefon Apple care a fost inlocuit din cauza aparitiei efectului de burn-in pentru ecran, dar aici vorbim doar despre Marea Britanie.

iPhone X – primul ecran cu burn-in schimbat la compania Apple

iPhone X-ul schimbat la Apple Store afisa pe ecran, conform imaginii de mai jos, un dreptunghi rosu, fad, chiar in mijlocul ecranului, iar daca nu observati din prima problema, uitati-va cu mare atentie. Compania Apple a spus ca ca iPhone X ar putea fi afectat de burn-in, asa cum am vazut la foarte multe telefoane Android pana acum, dar pentru clientii sai problema este una complet noua dupa 10 ani fara ca vreuna similara sa apara.

iPhone X ecran burn-in

iPhone X avea problemele cu burn-in prezentate de catre compania Apple ca fiind complet normale, desi in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum vor cei din Cupertino sa para. Nu se stie daca persoana care a avut aceasta problema a avut si Apple Care cumparat pentru telefon, sau a beneficiat de inlocuire in baza garantiei standard, dar teoretic Apple ar trebui sa inlocuiasca telefoanele fara discutii.

iPhone X a fost lansat de abia o luna, asa ca de acum ar trebui sa inceapa sa apara tot mai multe cazuri de acest gen.