iPhone – Planul Apple de a Creste Autonomia Bateriei iPhone e Confirmat Oficial

Planul secret al Apple pentru a creste autonomia bateriei iPhone si iPad a fost confirmat oficial de catre unul dintre partenerii sai de acum.

Saptamana trecuta a fost anuntat un plan secret al companiei Apple pentru a creste autonomia bateriei iPhone si iPad cu pana la cateva ore prin simpla schimbare a unei componente interne. Vorbim despre un chip care controleaza modul in care energia iPhone si iPad este folosita de catre componentele interne ale iDevice-urilor, cei de la Apple dorind sa-si dezvolte propriul chip de acest gen inca de anul trecut.

Dialog Semiconductor este compania de la care Apple cumpara acum aceasta componenta, insa incepand cu anii viitori cei din Cupertino vor sa renunte complet la parteneriat pentru a-si fabrica singuri componenta. Cei de la Dialogi au confirmat astazi planurile celor de la Apple, evitand sa spuna ca asta se va intampla chiar din 2018, dar asta e normal, pentru ca pretul actiunilor lor a fost influentat masiv la bursa.

iPhone – Planul Apple de a Creste Autonomia Bateriei iPhone e Confirmat Oficial

Dialog spune ca pentru 2018 are deja contracte ferme de la compania Apple pentru a le vinde chip-uri dedicate iPhone si iPad, iar acum negociaza inclusiv contracte pentru anul 2019. Dialog nu a confirmat faptul ca Apple va renunta la serviciile sale in urmatorii 2 ani si nici nu o va face prea curand, dar este convinsa de faptul ca exista riscul ca americanii sa renunte complet la serviciile lor in urmatorii ani.

“Our position remains that we have seen no material change to our ongoing relationship with Apple Inc,” Chief Executive Jalal Bagherli told investors on a conference call. Apple has the resources and capability to internally design a PMIC [power-management integrated circuits] and could potentially do so in the next few years.”

Apple isi va pune cu siguranta acest plan in aplicare deoarece are nevoie de o crestere substantiala a autonomiei bateriei iPhone si iPad dincolo de limitele existente pentru produse. Cat va dura pana cand se va intampla asta nu stim deocamdata, dar cand se va intampla, ne putem astepta la lucruri extrem de bune de la cei de la Apple, iar fanii vor fi cei mai incantati de aceasta schimbare foarte importanta.

Planul Apple pentru a Creste Autonomia iPhone iPad