Primele Laptop-uri cu Procesor de Smartphone au fost Lansate

Primele laptop-uri cu Windows 10 si procesor de smartphone au fost lansate, aducand beneficii impresionante pentru clientii din lumea intreaga.

Anuntate la inceputul anului, primele laptop-uri Windows 10 cu procesor de smartphone au fost lansate, ele functionand in baza chip-ului Qualcomm Snapdragon 835 din Samsung Galaxy S8 si oferind o autonomie de o zi. Performantele acestor laptop-uri nu sunt grozave, insa ele sunt bune pentru navigare pe internet, stat pe Facebook, editare de documente si folosire usoara a calculatorului timp de intreaga zi.

Cu preturi care variaza intre 600 si 800 de dolari, aceste laptop-uri nu sunt mai scumpe decat un smartphone de top, dar indeplinesc o functionalitate complet diferita, care poate fi totusi obtinuta si de la un telefon. Aceste laptop-uri au nu doar eficienta energetica foarte mare, ci sunt si mereu interconectate, acesta fiind unul dintre cele mai mari beneficii ale procesoarelor pentru smartphone folosite in laptop-uri.

Laptop-urile sunt vandute in versiuni cu pana la 8 GB de memorie RAM, minim 32 GB spatiu de stocare, ecrane de 12 sau 13 inch cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si o varietate de porturi. Interesant este ca ele nu sunt neaparat mai subtiri decat cele cu procesoare Intel, desi teoretic ar fi trebuit sa vedem si o reducere a grosimii, dar partea buna este ca ele au si modemuri incluse pentru navigare pe internet in voie.

Separat de faptul ca aceste laptop-uri pot oferi orice functii existente intr-un smartphone, deci au mobilitate ridicata, ele au cel mai mare beneficiu in autonomia enorma pe care o primesc clientii. Primele laptop-uri cu procesoare de smartphone vor intra in vanzare in perioada urmatoare, dar nu se stie si cand vor ajunge in Romania, dar performantele lor vor fi inferioare celor oferite de iPhone X, de exemplu, care are un chip A11 superior celui Snapdragon 835.