Windows 10 si Primul Laptop cu Snapdragon 835

Windows 10 si primul laptop cu Snapdragon 835, procesorul folosit in Samsung Galaxy note 8, urmeaza sa ii arate lumii intregi ca viitorul este al mobilitatii.

Windows 10 si primul laptop cu Snapdragon 835, procesorul folosit in Samsung Galaxy note 8, urmeaza sa ii arate lumii intregi ca viitorul este al mobilitatii. In primavara acestui an am vazut o demonstratie a primelor laptop-uri care rulau sistemul de operare Windows 10 pe procesoare Qualcomm SNapdragon 835, iar acum aflam si ca primul dintre ele urmeaza sa fie lansat pe piata.

Windows 10 are suport pentru asemenea procesoare inca de atunci, cei de la Microsoft imbunatatindu-l pana in prezent, iar in Fall Creators Update probabil vor rezolva si ultimele probleme. Acest prim laptop cu procesor Snapdragon 835 va fi produs de catre compania Microsoft, care si dezvolta Windows 10, el urmand a avea o autonomie foarte buna, dar si conectivitate 4G LTE oferita pentru clienti.

Windows 10 este primul sistem de operare pentru calculatoare si laptop-uri care are un asemenea tip de suport implementat pentru producatorii de calculatoare. Implementarea de asemenea proesoare ar trebui sa reduca preturile de vanzare ale laptop-urilor Windows 10, iar cei de la HP, ASUS, sau Lenovo ar trebui sa lanseze tot anul acesta laptop-uri cu preturi mai mici decat cel pe care-l va percepe Microsoft.

Windows 10 – primul laptop cu procesor Snapdragon 835 va fi lansat de Microsoft

 

Windows 10 primul laptop Snapdragon 835

Windows 10 va duce, practic, conectivitatea la un cu  totul alt nivel multumita acestor procesoare pentru care ofera suport incepand de anul acesta. Producatorii ne vor permite sa renuntam la conexiunile Wi-Fi pentru a folosi cartele SIM pentru telefoane direct in propriile laptop-uri si a naviga pe internet “in voie” in baza abonamentelor de telefonie mobila, totul cu o autonomie crescuta multumita Windows 10.

Windows 10 are si un imens avantaj in fata celor de la Apple multumita acestui suport pentru procesoarele Qualcomm Snapdragon 835. Compania Apple se chinuie de cativa ani sa implementeze in MacBook suport pentru procesoarele ARM, insa cei de la Microsoft i-au luat-o inainte cu Windows 10, iar asa toata lumea se va putea bucura de beneficiile pe care le ofera acest tip de suport.

“We are thrilled that OEMs are sharing our vision to bring the Windows 10 experience to the ARM ecosystem, powered by the Qualcomm Technologies. This collaboration offers consumers something news and that they have been craving — the best of mobile computing experience with the best of Windows 10, all in one thin, light, connected device.”

Windows 10 nu are deocamdata totul pus la punct pentru a oferi acest tip de suport, de aceea nici producatorii nu s-au grabit sa aduca primele produse pe piata pana acum. Totusi, pana la inceputul anului viitor ar trebui sa avem un prim laptop cu Windows 10 lansat de catre compania Microsoft, iar la inceputul anului 2018 urmeaza sa fie anuntate si altele, dar cu preturi mult mai accesibile decat cele de la sfarsitul anului.

Windows 10 va avea actualizarea Fall Creators Update lansata pe 17 octombrie de catre compania Microsoft, iar atunci ar trebui sa aflam mai multe si despre acest nou tip de suport.

3 COMENTARII

  1. Nu a apărut nimic mai bun de la Qualcomm decat Snapdragon 835. Ai vrea Apple A10X (sau A11) pe Windows 10? :))