Apple vrea Ecrane OLED pentru iPhone X de la LG

iPhone X va avea ecrane OLED produse de catre compania LG incepand cu anul 2018, Apple fiind in discutii avansate cu compania coreeana pentru colaborare.

Apple trage de LG sa isi finalizeze fabricile in care produce ecrane OLED pentru a putea integra in iPhone X aceasta componenta esentiala pentru telefoanele iPhone pe car ele vinde la nivel global. Cei de la LG nu au reusit deocamdata sa finalizeze liniile de productie pentru ecrane OLED, dar au discutat cu Apple despre colaborare si vor primi contracte de indata de productia este gata sa inceapa.

Apple trage de ani de zile de LG pentru a putea produce ecrane OLED pentru iPhone, iar cu iPhone X nu s-a putut face asta, insa cu modelele din 2018 cei de la LG ar trebui sa fie pregatiti. Compania coreeana investeste de ceva vreme in linii de productie pentru ecrane OLED si ele ar trebui sa fie gata anul viitor, iar iPhone X ar putea beneficia de ele, dar probabil din a doua parte a anului.

LG amenajeaza in momentul de fata fabrici in care va produce ecrane OLED pentru iPhone X, insa procesul este unul de durata, el urmand a fi finalizat in urmatoarele luni. Se estimeaza ca productia de ecrane OLED pentru iPhone X sa inceapa undeva prin cursul lunii iunie, iar 60 de milioane de ecrane ar putea fi produse pana la sfarsitul anului 2018, daca productia va incepe in timp util la LG.

“Regarding the OLED supply deal for Apple’s iPhone X, nothing has been set in detail. When anything is confirmed in detail, we will announce it, or (otherwise an announcement will be made) in a month. A local media outlet reported that LG Display signed a OLED supply deal with Apple for iPhone X and that the firm is now setting up production equipment for iPhone X in Paju E6 assembly line. After the setup is completed, the production would start around June.”

Apple are nevoie disperata de ecrane OLED de la LG pentru a-si reduce dependenta de Samsung pentru aceasta componenta esentiala a iPhone X, iar de la anul le va primi. LG s-a miscat greu cu productia de ecrane OLED, insa pare hotarata sa ajunga Samsung din aceasta privinta, desi va fi nevoie de ceva timp pana cand se va intampla asta, iar noi toti vom avea de castigat din aceasta schimbare.

 

iPhone X ecran OLED LG Apple