iPhone este cea mai Populara Camera pentru Facut Poze

iPhone ramane cea mai populara camera pentru facut poze si in cursul anului 2017, telefonul companiei americane pastrandu-si pozitia in top.

iPhone a ramas si in 2017 cea mai populara camera pentru facut poze, intrecand orice fel de alt tip de smartphone, dar si camerele standard, sau DSLR, care fac poze mai bune. Vorbim aici despre informatii furnizate de catre cei de la Flickr, unul dintre cele mai mari website-uri unde sunt incarcate poze de catre utilizatori, iar iPhone a dominat din nou topul incarcarilor, asa cum era de asteptat, in baza experientei anilor trecuti.

iPhone a fost folosit de catre 54% dintre persoanele care au incarcat poze in Flickr in cursul anului 2017, restul de 46% fiind impartit intre toti ceilati producatori de telefoane si camere. Pe locul al doilea s-a plasat Canon cu 23% din total, iar pe locul al treilea avem Nikon cu 18% din total, insa pentru iPhone vorbim despre o noua crestere dupa ce in 2015 telefonul aduna doar 47% din totalul pozelor incarcate in retea.

2014 a fost anul in care Apple a depasit Nikon pentru a deveni producatorul de telefoane, sau camere, cu cele mai multe poze incarcate in retea intr-un singur an, iar de atunci nu a mai cedat pozitia. In 2017 50% dintre pozele incarcate pe Flickr au fost facute folosind smartphone-uri, iar doar 33% dintre ele au provenit de la aparate DSLR, semn ca lumea se tot concentreaza pe telefoanele mobile.

Desi Flickr are foarte multe poze incarcate anual in retea, interesant ar fi sa aflam informatii de la Facebook, sau Instagram, unde se incarca cel putin la fel de multe poze. Probabil Instagram ar avea datele cele mai interesante, avand in vedere ca acolo vorbim despre o aplicatie exclusiv pentru telefoane mobile, insa desigur ca Facebook nu spune absolut nimic despre aceste statistici.

iphone camera populara 2017