Apple este in Negocieri pentru a Cumpara Shazam

Apple este aproape de a finaliza actele pentru cumpararea Shazam, negocierile fiind aproape finalizate, cu un anunt pregatit pentru zilele urmatoare.

Apple este in negocieri destul de avansate pentru a cumpara celebra companie Shazam, cunoscuta in principal pentru faptul ca are un software ce poate recunoaste melodiile detectate de un smartphone. Shazam poate identifica inclusiv emisiuni TV, filme, sau chiar reclame, iar ce de la Apple folosesc o parte din aceasta tehnologie pentru Siri, care recunoaste melodiile pe care la “aude” un iPhone.

Apple ar urma sa semneze saptamana aceasta contractul pentru cumpararea Shazam, un anunt privind achizitia urmand a fi facut in cursul zilei de luni, daca nimic nu se va schimba pana atunci. Suma pentru achizitie este vehiculata a fi intre 400 de milioane de dolari si 1 miliard de dolari, o marja enorma, dar probabil adevarul este undeva la mijloc, Apple incercand intotdeauna sa obtina ce e mai bun pentru ea.

Shazam a adunat in 2015 investitii de 143.5 milioane de dolari de la o varietate de founduri de investitii, asa ca suma pe care Apple ar urma sa o plateasca trebuie sa fie mult mai mare decat ceea ce s-a investit in companie. Shazam are peste 1 miliard de descarcari, cifra record fiind anuntata in septembrie 2016, deci pana acum ea cu siguranta a crescut la o valoare mult, mult mai mare.

Shazam a pierdut bani constant din momentul infiintarii si pana in 2017, in 2016 avand incasari de 54 de milioane de dolari, cu mult sub investitiile pe care le-a obtinut de la cei care au incredere in companie. Presedintele Shazam a afirmat totusi la inceputul anului 2017 ca a sa companie va avea pierderi extrem de mici, sau va deveni profitabila, iar asta la 18 ani dupa ce a fost fondata.

Cumparand Shazam, compania Apple va da o lovitura puternica celor de la Spotify si va putea oferi o gama foarte variata de servicii noi pentru produsele sale.

Apple cumpara Shazam