Apple permite Precomandarea de Aplicatii din AppStore

Apple le permite dezvoltatorilor sa-si lanseze aplicatiile cu precomanda in AppStore pentru iPhone, iPad si iPod Touch incepand de astazi.

Apple a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unei noi functii extrem de importante pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, acestia urmand a permite lansarea aplicatiilor pentru precomanda prin AppStore. Da, ati citit bine, AppStore urmeaza sa aiba disponibila o functie de precomanda pentru aplicatiile dedicate iPhone, sau iPad, desi utilitatea sa ramane deocamdata nu mister.

Super Mario Run a fost prima aplicatie oferita pentru precomanda prin AppStore, dar asta in cursul anului trecut, cand Apple a dorit cel mai probabil sa testeze sistemul inaintea lansarii oficiale. Apple permite stabilirea de precomenzi doar pentru aplicatii complet noi, nu cele actualizate, acestea putand fi lansate in minim 2 zile de la initierea precomenzilor si la maxim 90 de zile de la acea data.

Precomenzile pentru produsele fizice sunt foarte utile din cauza stocurilor limitate, insa pentru produsele digitale, unde distributia poate fi facuta la infinit, precomenzile au rolul doar de vedea cata lume e interesata de produs inaintea lansarii. Super Mario Run, spre exemplu, inregistrase aproape 30 de milioane de “precomenzi” inaintea lansarii oficiale, dar in final s-a dovedit a nu fi chiar atat de popular.

“Now you can make your new apps available for pre-order on all Apple platforms. Customers can see your product page and order your app before it’s released for download. Once your app is released, customers will be notified and your app will automatically download to their device. For paid apps, customers will be charged before download.”

Deocamdata e greu de spus cat de utila poate fi aceasta functie pentru utilizatorii obisnuiti, sau dezvoltatorii de aplicatii, insa este clar ca Apple vrea sa faca in mod constant schimbari pentru toata lumea. Noua functionalitate este disponibila pentru dezvoltatorii de aplicatii prin intermediul iTunes Connect, insa numai pentru aplicatiile complet noi.

Apple precomanda aplicatii AppStore