iMessage ajunge in Android multumita acestei Aplicatii

iMessage ajunge pe Android multumita unei aplicatii numite weMessage, ea exploatand macOS pentru a oferi aceasta functionalitate pe platforma Google.

iMessage pe Android parea doar o fantezie cu cativa ani in urma, insa o noua aplicatie aduce aceasta functionalitate si pe platforma companiei Google, in ciuda dorintelor celor de la Apple. Aplicatia foloseste o varietate de trucuri pentru a aduce iMessage pe Android, iar exact precum predecesoarele sale, are sanse foarte mici de a ramane functionala pentru o perioada foarte lunga de timp, lucru usor de inteles.

weMessage se numeste aplicatia pentru Android care ofera posibilitatea de a folosi iMessage de pe telefoanele mobile care functioneaza in baza sistemului de operare al companiei Google. Pentru ca totul sa functioneze este necesara folosirea unui Mac, toate mesajele fiind trimise catre serverul weMessage inainte de a ajunge in serverele Apple, sau telefoanele Android ale utilizatorilor.

Dezvoltatorul aplicatiei weMessage sustine ca se foloseste de o serie de functii de accesibilitate a macOS pentru a oferi functionalitatea in Android, impreuna cu sftware creat de catre compania Apple. Dezvoltatrul sustine ca din moment ce este necesara folosirea unui Mac pentru a initia interconectarea cu iMessage pentru a trimite si primi mesaje, Apple nu ar trebui sa ceara dezactivarea aplicatiei si eliminarea din Google Play.

Aplicatia in sine aduce in Android o functionalitate de care ar putea avea nevoie doar cei care detin un Mac si inca mai au interactiuni prin intermedul iMessage cu diverse persoane. Numarul acestor persoane va fi limitat, asa ca ramane de vazut in ce fel va reactiona compania Apple vis-a-vis de aceasta aplicatie si daca va cere, sau nu, eliminarea sa din Google Play impreuna cu inchiderea serviciului.

“weMessage works by using Apple’s developer tools that hook into the Messages app, as well as by turning on Accessibility features that will perform the message sending. There was zero reverse engineering involved in the creation of this app, so all messages being sent are legitimate.”

weMessage Android iMessage

2 COMENTARII