Prima Pagina Apple Apple va Permite Lansarea de Aplicatii care Functioneaza pe iPhone, iPad si...

Apple va Permite Lansarea de Aplicatii care Functioneaza pe iPhone, iPad si Mac

Apple le va permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii universale care pot functiona pe iPhone, iPad si Mac, intr-o schimbare radicala de strategie.

2018 va fi un an extrem de important in lumea Apple, deoarece compania americana intentioneaza sa le permita dezvoltatorilor sa creeze aplicatii care functioneaza pe iPhone, iPad si Mac. Vorbim despre aplicatii universale care pot fi utilizate atat pe telefoane mobile, cat si pe tablete, sau laptop-uri, cam ceea ce a facut si Microsoft cu ceva timp in urma, dar fara prea mult succes real.

Apple vrea totusi sa faca lucrurile intr-un mod diferit, iar cum iOS este una dintre cele doua platforme cu sute de milioane de utilizatori de aplicatii, ne putem astepta ca schimbarea sa fie una foarte buna. Aplicatiile vor trebui sa fie gandite astfel incat sa functioneze cu un ecran tactil, cu un trackpad, cu un mouse, sau eventual cu alte periferice, ele urmand a fi functionale abia in iOS 12 si macOS 10.14.

Apple va permite lansarea de aplicatii care functioneaza pe iPhone, iPad si Mac

Apple nu a “batut in cuie” deocamdata lansarea acestei functionalitati, insa daca va decide sa o lanseze anul viitor, atunci o vom vedea cu siguranta prezentata in vara la WWDC 2018. Desigur ca dezvoltatorii vor trebui sa isi actualizeze aplicatiile existente, sau sa lanseze altele separate care sa ofere functionalitatea pregatita de catre compania Apple, dar chiar si asa, vorbim despre o schimbare majora pregatita.

“Starting as early as next year, software developers will be able to design a single application that works with a touchscreen or mouse and trackpad depending on whether it’s running on the iPhone and iPad operating system or on Mac hardware, according to people familiar with the matter. “

Apple are o misiune foarte grea pentru a unifica aplicatiile dedicate iPhone, iPad si Mac, iar asta pentru ca ele sunt gandite pentru produse complet diferite si acum trebuie combinate intr-un pachet unic. Desigur ca Apple a cam reusit tot ceea ce si-a propus pana acum, asa ca exista sanse foarte bune ca si acest plan sa aiba succes, dar ramane de vazut exact cum va fi executat de catre companie.

Apple isi va anunta planurile la jumatatea anului viitor, insa pana atunci vom afla cu siguranta foarte multe informatii despre ceea ce intentioneaza sa faca pentru noi.

iOS 12 aplicatii iphone ipad mac

 • ibadea

  Asta da realizare, milioane de aplicatii pe mac

 • Srb Srb

  Asta este ideea !! sa faci datorita softului ceva universal si nu prin hardware cum este astazi gen surface ce poate fi “tableta” si laptop

 • Srb Srb

  Superb
  Multumim Apple

 • Dan Mihai

  De fapt o sa vina doar cu emoji noi și buguri, ca restul versiunilor noi de iOS .

 • Florin

  Pai nu e chiar greu. Tinand cont ca MacOs a fost primul si e bazat pe Unix / Linux, iar iOS e derivat din MacOs deci tot Unix…ma mir ca nu s-a intamplat mai devreme. Mie imi convine. Vin apps de pe iOS in Mac si asta nu poate fi rau deloc.

 • Florin

  La inceput sigur o sa fie asa. Time will tell.

 • Askforme

  Un pas important !