Windows 10. 2 Noi Functii Grozave Disponibile

Windows 10 are doua noi functii grozave disponibile in momentul de fata pentru cei interesati sa se bucure de cele mai noi tehnologii ale Microsoft.

Windows 10 are incepand de astazi in testare doua noi functii grozave care au fost anuntate acum cateva luni, dar care abia acum sunt disponibile intr-o versiune suficient de stabila pentru folosire. Vorbim despre functia Timeline care permite interconectarea dintre un calculator si un smartphone, dar si despre functia Windows 10 care permite gruparea aplicatiilor in tab-uri intr-o fereastra, ca intr-un browser.

Windows 10 are in primul rand disponibila o functie numita Sets, aceasta permitand gruparea aplicatiilor in tab-uri intr-o fereastra deschisa in calculatoare, ea fiind deocamdata testata in versiune beta. Windows 10 va permite folosirea acestei functii doar cu aplicatiile native pentru sistemul de operare, acestea fiind mai usor de accesat si folosit daca sunt grupate in tab-uri si nu mai apar in ferestre separate pe tot ecranul.

Windows 10 sets aplicatii

Windows 10 va extinde functionalitatea si la restul aplicatiilor de anul viitor, insa pana atunci va fi testata in versiune beta de catre utilizatorii programului Insider a celor de la Microsoft. Desi functia se numeste Sets acum, cei de la Microsoft anunta ca pana in momentul in care vor lansa functia public pentru Windows 10 vor schimba denumirea, deci ne putem astepta la acest lucru in final de la ea.

Windows 10. 2 noi functii grozave disponibile in versiune beta

Windows 10 are deasemenea de astazi disponibila functia Timeline, care trebuia sa fie inclusa in Fall Creators Update din octombrie, dar va fi disponibila abia acum. Timeline va permite interconctarea dintre calculatoare si smartphone-uri, permitand continuarea in Windows 10, sau viceversa, a unor lucruri pe care le faceam inainte de a schimba mediul, de la navigare pe internet, pana la editare de documente.

Windows 10 timeline beta

Windows 10 are aceasta functie preluata din cea Continuity a iOS si macOS, iar ea va putea fi accesata in calculatoare direct din Task View de catre cei interesati sa o foloseasca. Mai mult decat atat, functia Timeline va permite vizualizarea task-urilor facute anterior in Windows 10 si redeschiderea unor aplicatii, cam asa cum permite Chrome redeschiderea unor tab-uri inchise din greseala, sau impreuna cu browserul.

Windows 10 mai are deasemenea in versiunea beta disponibile noutati pentru Cortana si Microsoft Edge, toate noutatile fiind testate acum cu utilizatorii inainte de a fi oferite in mod oficial. Ca sa fiu complet sincer, Windows 10 incepe sa aiba functii interesante disponibile pentru utilizatori, chiar daca unele sunt imprumutate de la Apple, schimbarea oferita pentru utilizatori fiind foarte buna.

Windows 10 va avea aceasta actualizare cu noutatile disponibila undeva in cursul anului viitor, dar deocamdata nimeni nu stie cand se va intampla asta.