Facebook iti Spune cand Apar poze cu Tine

Facebook a anuntat astazi integrarea unei noi functionalitati extrem de utile pentru reteaua sa de socializare, ea ajutand la descoperirea conturilor false.

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri ca implementeaza o noua functionalitate extrem de importanta pentru reteaua de socializare si siguranta utilizatorilor din lumea intreaga. Mai exact, compania Facebook a anuntat ca sistemul sau de inteligenta artificiala va analiza pozele publicate in cadrul retelei de socializare si va anunta utilizatorii cand sunt publicate poze cu ei, chiar daca nu au tag.

Facebook este practic atat de increzatoare in acuratetea sistemului sau de inteligenta artificiala incat poate spune cu certitudine care dintre persoanele dintr-o poza au un cont in retea, sau nu. In aceasta idee, in momentul in care o persoana publica o poza cu noi fara a-i aplica un tag corespunzator, Facebook ne va anunta in legatura cu existenta sa pentru a cere eventual stergerea ei din retea.

Facebook va trimite notificari doar in momentul in care o persoana va folosi poza noastra ca si poza de profil, totul intr-o tentativa de a impiedica furtul identitatii in reteaua de socializare. Stim cu totii ca exista foarte multe conturi false in cadrul Facebook si foarte multe conturi facute pentru a insela oamenii, in special cand vine vorba despre concursuri sau donatii, iar compania americana vrea sa rezolve problema.

“Today we’re announcing new, optional tools to help people better manage their identity on Facebook using face recognition. Powered by the same technology we’ve used to suggest friends you may want to tag in photos or videos, these new features help you find photos that you’re not tagged in and help you detect when others might be attempting to use your image as their profile picture.”

Facebook iti spune cand altcineva publica poze cu fata ta

Facebook este platforma perfecta prin care se pacalesc zilnic oameni si pe care se fura identitati in stanga si in dreapta, iar aceasta noua functionalitate ar putea rezolva, cel putin partial, problema. Din pacate, Facebook a anuntat ca noua functionalitate nu va fi disponibila chiar pentru toata lumea pentru ca sistemul de recunoastere faciala nu este oficial folosit in toate tarile de pe planeta.

facebook recunoastere faciala tag

Facebook nu va oferi aceasta functionalitate in Canada si Europa, unde ii cam este interzis sa foloseasca acest sistem in mod oficial, deci in Romania nu vom avea parte de ea, cel putin deocamdata. Daca locuiti in SUA, sau alta tara de pe glob, atunci sistemul va fi disponibil in cadrul Facebook, dar nu imediat, ci abia dupa ce il activat din meniul de setari, el fiind in mod nativ dezactivat in conturi.

Facebook spune ca nu ofera deocamdata sistemul de recunoastere faciala in Canada si Europa, dar il va oferi cu siguranta in viitorul apropiat deoarece este nevoie ca el sa fie disponibil si in aceste zone. Exista foarte multe persoane care folosesc pozele altora pentru a crea conturi false in cadrul Facebook si mai nimeni nu incearca sa rezolve problemele, asa ca un sistem de acest gen ar fi extrem de util pentru toti.