Roaming mai Ieftin incepand cu 1 Ianuarie 2018

Roaming mai ieftin incepand cu 1 ianuarie 2018 vom avea pentru toate abonamentele si cartelele de telefonie mobila active la operatorii din Romania.

Roaming mai ieftin incepand cu 1 ianuarie 2018 nu este un vis, ci o realitate, cei de la ANCOM reiterand astazi ceea ce unii operatori de telefonie mobila anuntasera inca de acum cateva saptamani bune. Mai exact, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, tarifele pentru roaming urmeaza sa scada in cazul telefoniei mobile, astfel ca vom beneficia de internet mai ieftin, sau mai mult din abonamente, si preturi mai mici pentru minute.

ANCOM a anuntat ca incepand cu 1 ianuarie 2018 urmeaza sa scada pretul per GB de internet mobil in roaming de la 7.7 euro, cat e acum, la 6 euro, deci vom plati mai putin pentru internet. In cazul abonamentelor de telefonie mobila existente, cei care aveau in roaming disponibil mai putin internet decat in tara, lucrurile se vor schimba si cuantumul va creste, dar nu va depasi alocarea disponibila pentru Romania.

De la 3 ianuarie urmeaza sa scada inclusiv preturile pentru minutele vorbite in roaming, in cazul acestora vorbim despre o scadere de 3%, de la 1.08 eurocenti pe minut la 0.91 eurocenti pe minut. Aici din nou vorbim despre un pret mai mic platit pentru ceea ce vorbiti dupa ce consumati resursele disponibile in abonamentele din Romania, iar asta pentru ca daca aveti multe minute nationale, toate sunt acum disponibile in roaming.

“Totodată, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE, scad și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, după cum urmează:
  • de la 1 ianuarie 2018, scade cu 22% suprataxa pentru date, de la 7,7 la 6 Euro/GB;
  • de la 3 ianuarie 2018, scade cu 16% suprataxa pentru apelurile primite, de la 1,08 la 0,91 Eurocenţi/minut.”

Cei de la ANCOM au creat si doua clipuri video vara trecuta pentru a explica ce inseamna schimbarile pentru tarifele de roaming aplicate pentru clientii din Romania, ele permitand folosirea resurselor nationale in afara tarii. Asta nu se schimba acum, ci doar tarifele scad, asa cum a impus Uniunea Europeana, deci incepand cu 2018 ne vom bucura de mai multe beneficii pentru roaming, asa cum este si normal, de altfel.

7 COMENTARII

  1. Pentru Norvegia ca exemplu pe cartela, nu am costuri pentru roaming !!! De ce la noi in țara este altfel decât altundeva !!! La noi de ce avem încă taxe suplimentare pentru roaming ???

  2. Nu ai costuri daca nu depasesti ce ai in abonament, cand depasesti, ai. Daca nu ai abonament nelimitat, nu-mi imaginez ca daca depasesti traficul/minutele alocate lunar, restul sunt gratuite.