Al Treilea Proces Acuza Apple ca Incetineste iPhone-urile pentru a nu le Repara

Apple este acuzata intr-un al treilea proces de faptul ca refuza sa repare telefoanele iPhone afectate de bateriile proaste folosite in fabricare.

Apple are parte de un al treilea proces in SUA, in urma celor doua de ieri, dupa ce a recunoscut ca incetineste iPhone cu baterii vechi prin iOS, de aceasta data compania fiind acuzata ca o face intentionat pentru a evita repararea telefoanelor. Persoana care a actionat Apple in judecata sustinea ca a detinut inainte un iPhone 6 care se inchidea subit cand mai avea peste 50% din baterie disponibila, dar care devenise si extrem de incet.

Compania Apple l-a incetinit prin iOS pentru ca bateria era prea veche, iar in loc sa-i spuna clientului care ii problema (el cerand si o inlocuire gratuita), l-a fortat sa isi cumpere un nou model mai scump de 1000 de dolari. Aceasta din urma alegere a fost una personala, pentru ca nu trebuia sa cheltuie atat de multi bani pe telefon, dar nici bateria nu trebuia inlocuita gratuit daca telefonul era mai vechi de 1 an, in SUA.

Al treilea proces acuza Apple ca incetineste iPhone-urile pentru a nu le repara

Avocatii barbatului acuza Apple ca a mintit cand a spus ca telefoanele iPhone sunt afectate din cauza bateriilor proaste folosite de catre companie si ca ea nu a dorit sa repare toate unitatile defecte. Apple nu avea obligatia de a inlocui bateriile telefoanelor care au iesit din garantie, insa pentru cele care inca erau in garantie trebuia sa o faca, insa a decis sa o faca doar pentru iPhone 6S, desi era lansat de doar cateva luni cand au aparut problemele, iPhone 6 fiind deasemenea afectat.

“In a filing with the U.S. District Court for the Northern District of California, lawyers for plaintiff Keaton Harvey explained that a prior iPhone 6 of his suffered from spontaneously shutdowns despite having more than 50 percent charge, and became extremely slow, eventually leading him to buy a new iPhone at a cost of over $1,000.”

Barbatul cere ca Apple sa includa in iOS informatii detaliate privind mecanismul care incetineste telefoanele iPhone si sa ofere posibilitatea de a il dezactiva pentru cei care doresc asta. Mai mult decat atat, el cere rambursarea persoanelor care au cumparat telefoane iPhone defecte, sau a reparatiilor pentru acestea, si sa ofere baterii noi pentru cele care inca mai au performante reduse.

Realitatea este ca Apple si-a batut efectiv joc de clienti cu aceasta problema a bateriilor proaste pe care le foloseste in iPhone, iar asta va afecta increderea unei parti a clientilor in companie.

Apple treilea proces iphone baterie