iPhone X. Panica Genereaza Pierderi Uriase

iPhone X, Apple, iPhone, iPhone X vanzari, iPhone X pret, iPhone X Apple, panica, investitori, bursa

iPhone X a fost zvonit zilele trecute de catre unii analisti ca avand vanzari mult mai mici decat spera compania Apple si ca productia va scadea, in combinatie cu o reducere a pretului telefoanelor. Aceste informatii au facut inconjurul lumii, iar pietele bursiere au reactionat, companiile partenere ale companiei Apple pierzand o buna parte din valoarea pe bursa de frica faptului ca Apple nu va mai comanda componente de la ele.

Investitorii au avut atat de mare incredere in informatiile analistilor incat au decis sa vanda in masa actiuni ale unor companii asiatice, asa ca pretul acestora a scazut abrupt in ultimele zile. Avand in vedere ca analistii afirmau ca vanzarile iPhone X in T4 2017 ar fi cu 10 milioane de unitati mai mici decat spera Apple, era normal ca investitorii sa se panicheze si sa inceapa sa-si vanda actiunile de frica pierderii unor sume considerabile.

iPhone X. Panica genereaza pierderi uriase

Mai mult decat atat, iPhone X are vanzari si mai mici estimate de catre analisti pentru T1 2017, lucru usor de inteles, mai ales ca in aceasta perioada vanzarile scad in mod obisnuit pentru toti producatorii. Pretul mare de vanzare al iPhone este vazut ca principalul motiv pentru vanzarile slabe, asa ca analistii estimeaza ca iPhone X urmeaza sa fie vandut mai ieftin de catre compania Apple in T1 2018.

“Bad news here is that highly publicized and promoted X did not boost the global demand for iPhone X. After the first wave of demand has been fulfilled, the market now worries that the high price of the iPhone X may weaken demand in the first quarter.”

iPhone X va fi disponibil cu tot felul de reduceri incepand cu T1 2017, dar asta este normal, pentru ca asa se intampla cu fiecare iPhone nou lansat de catre compania Apple pentru clientii globali. Orice produs beneficiaza la cateva luni dupa lansare de reduceri de preturi deoarece interesul pentru el incepe sa scada, iar iPhone X nu va face exceptie, pentru ca niciun produs nu are interes foarte mare tot timpul.

Totusi, panica generata de catre analisti a afectat serios unele companii asiatice si totul cu ajutorul iPhone X.

iPhone X. Panica Pierderi