iPhone. Apple face un MARE Pas Inapoi cu o Greseala bazata pe Lacomie

In 2018 Apple va face un mare pas inapoi din cauza lacomiei pe care o are, o greseala majora urmand a ne aduce o experienta proasta de folosire a telefoanelor.

iPhone este cel mai profitabil produs al companiei Apple, iar pentru a-si pastra profitabilitatea la un nivel ridicat, compania americana va face o greseala, din punctul meu de vedere, uriasa in 2018. Mai exact, Apple vrea sa renunte complet la modemurile GSM ale Qualcomm incepand cu iPhone XS, deci din 2018, urmand a folosi doar modemuri GSM de la Intel si MediaTek pentru telefoanele de anul viitor.

Aceasta nu este prima oara cand aflam informatii cu privire la aceste planuri ale companiei Apple, acum cateva saptamani aparand un zvon similar in legatura cu intentiile sale bazate pe lacomie. Apple ia aceasta decizie din cauza proceselor in care este omplicata cu Qualcomm, acuzand compania de faptul ca o obliga sa cumpere licente pentru produse de care nu avea nevoie, deci pierdea bani.

iPhone. Apple face un MARE pas inapoi cu o greseala bazata pe lacomie

MediaTek are capacitatea de a suplini Qualcomm in lantul de distributie al Apple si are preturi mai mici decat compania americana, insa performantele modemurilor sale nu sunt la fel de bune. Aceasta este si marea problema pentru Apple, iar aseara v-am artat ca iPhone cu modem Intel are performante GSM proaste in comparatie cu telefoanele care au modem Qualcomm, deci in final noi avem de suferit.

“Taiwan IC designer MediaTek has a chance of winning orders for baseband modem chipsets from Apple, which is seeking additional modem chip capacity support after transferring half of its orders to Intel from Qualcomm with which the company is involved in a patent lawsuit. Apple’s switching 50% of its orders for iPhone modem chipsets to Intel from Qualcomm is part of its self-protection efforts made after filing a lawsuit in January 2017 against Qualcomm’s allegedly unfair patent royalty calculation formula.”

Pentru Apple conteaza mai putin asta, principalul sau obiectiv fiind de a face profit, asa ca parteneriatul cu MediaTek ar urma sa fie extins si la alte tipuri de produse incepand de anul viitor. Din pacate pentru noi, iPhone-urile incep sa se transforme in telefoanele gandite pentru a face cel mai mare profit, nu pentru a oferi cele mai bune performante si cea mai buna experienta, iar iPhone 8 Plus si iPhone X (care au prea putin RAM) sunt o dovada clara a acestui lucru.

Voi ce parere aveti despre planurile Apple de a pune accent mai mare pe profit decat pe experienta clientilor ?

iphone apple pas greseala lacomie