Apple este Tinta Celui mai mare Proces Colectiv de pana acum

Apple va fi tinta celui mai mare proces colectiv care a fost deschis pana acum impotriva sa, cei din Cupertino urmand a avea un an 2018 foarte dificil.

Apple este tinta celui mai mare proces colectiv de pana acum, o casa de avocatura din Australia anuntand ca pregateste o lovitura uriasa pentru cei din Cupertino. Procesul lor are, desigur, la baza limitarea performantelor iPhone de catre compania americana, iar un numar foarte mare de clienti se vor grupa in acest proces ce va fi deschis in ianuarie 2018.

Ieri v-am spus ca nu mai putin de 67.000 de clienti Apple s-au grupat intr-un proces colectiv din Coreea de Sud, acesta fiind cel mai mare de pana acum deschis impotriva Apple. Ca de obicei, si in acest proces compania Apple este acuzata ca si-a inselat clientii atunci cand a decis sa limiteze performantele iPhone fara a-si anunta clientii in legatura cu asta.

Casa de avocatura urmeaza sa ceara despagubiri de peste 1 miliard de dolari de la compania Apple, iar ele ar putea fi acordate de catre instanta, daca pretentiile sunt acceptate de instanta. Acesta va fi unul dintre cele peste 15 procese deschise deja de catre Apple, insa aici vorbim doar despre cele cunoscute, pentru ca in realitate ar putea fi si multe altele necunoscute.

“iPhone owners could cash in on a portion of over $1 billion in what lawyers are touting as Australia’s largest-ever class action, after tech giant Apple admitted to slowing down some phones. Corporate deception is a serious and punishable offence. Apple, by its own admission, has misled millions of consumers globally into believing that their iPhones were malfunctioning, causing them to upgrade to newer and more costly devices.”

Apple si-a cerut scuze ieri pentru limitarea performantelor iPhone din cauza gradului de uzura al bateriei, insa se pare ca aceasta initiativa vine mult prea tarziu pentru consumatori. Cei de la Apple incearca acum sa mai scape de unele dintre procese si sa convinga clientii sa nu mai deschida altele, insa e putin probabil ca persoanele suparate sa treaca acum cu vederea problemele.

apple proces colectiv iphone

72 COMENTARII

  1. Hai ne bagam si noi pt 1 mil ca sa scape rapid la prima mediere. Si impartim milionu astfel: eu si admin cate 25% si restul de 50% impartiti la restul in mod egal

  2. SRB ti-ai luat pastilele azi?
    Spuneai ca e ceva bun faptul ca limiteaza performantele.. nu stiu cand ai avut parte de sinceritate, atunci sau acum?

  3. Jepcarii sa se abțină:))Mai mult ca sigur ca in laboratoarele gayapple se coace cel mai bun update ever de la lansarea in 2007 a jucariei.La activarea abonamentului Apple music se vor primi si pachete cu baterii de rezerva in funcție de cati membri sunt in familie :)))

  4. apple nu cred ca umbla sa convinga pe nimeni sa renunte la proces.Daca vor pierde vor plati.
    Are balta peste, din momentul in care telefonul de top costa peste 1000$ iar apple zilele trecute era compania cu cele mai multe smartphonuri vandute in 2018, undeva in jurul a 223 milioane unitati vandute.
    Corect ar fi sa umble la “servere” sa lase iphoanele sa functioneze normal chiar daca bateria tine doar 2 ore.
    Atat timp cat sunt multi care fac update in fiecare an , cei care nu vor sau nu isi pot permite acest lux trebuie sa se bucure de performantele maxime ale deviceurilor pe care tot cu bani multi le au cumparat.

  5. Au de unde sa plătească, un fleac, problema ar putea fi alta in cazul in care nu se mai fac limitări ca-i nenorocește definitiv pe androizi :)))

  6. Pai tu esti bogatan, ce te injosesti tu la din astea? Tu sa te intorci imptiva Dumnezeului tau Apple. De nervi eventual mai cumpara inca 5 Iphone X. Vezi care dintre ele merg mai prost cand se uzeaza bateria dupa 6 luni.

  7. Toate ce nesimțire… cum să ceara oamenii daune pentru ca au fost mințiți pe față?? Cât tupeu să ai să intentezi proces împotriva Apple?! Ar trebui să cumpere toată gama Apple, chiar dacă nici nu se aprind, ei ar trebui să le cumpere!

  8. Pai omul are mentalitate de cocalar, la ce te aștepți, din partea sa. Si evident, ragaie de sărăcie… Se mai scapă printre rânduri… Crede ca daca tot pomenește de Mercedes si Apple, lumea va crede ca este ceva de capul sau…

  9. Macar Apple cand a fost intrebata a raspuns direct fara sa minta.
    Samsung a avut nevoie de cateva zile pt raspuns, sa se sfatuiasca interior daca sa spuna adevarul sau nu. Din pacate trebuie, pt ca nu isi mai permit inca 1 bomba dupa Note 7

  10. Phil Schiller și Tim Cook dacă zboară ar fi perfect. Și sa plece toți developerii care au fost angajați in ultimii 4-5 ani, fiindcă reușesc sa facă mai multe buguri decât feature-uri noi la fiecare update.

  11. In scurt timp vor fi dați in judecată și pentru buguri. Am o prietena care și-a luat iPhone 8 și doar probleme are cu el, probleme de soft.

  12. da dar macar nu “si-au luat cateva zile sa revina cu un raspuns”
    Si in aceste zile cine stie facea un iOS update si lasa totul asa cum erau acum ceva timp
    Si nu mai era niciun proces

  13. Tare greu de cap ești. Nici nu este de mirare ca nu vezi. Măcar nu te mai obosi sa postezi, ca o faci in gol. Cum spunea cineva:”tu centrezi, tu dai cu capul”. Sa te iubesc in gura, cocalarule.

  14. dupa cum stiam si am tot zis, fara dovezi arati ca stii doar sa vorbesti ca la tine in casa…Bine, cumva asa familie asa copil

  15. Este imposibil sa nu ma intreb, la fiecare postare a ta:”ori ești prost, ori te faci?” Dar cred ca ai făcut o atât de mult pe prostul, încât ai ramas așa… se pare ca a devenit obișnuința …
    Sa te iubesc in gura.

  16. pai furam? deci Apple nu greseste cu nimic?Se numeste oportunitate de a face bani, si nu furt pe ceva oficial
    Saracia din om? nu , asa se fac banii, te implici in cat mai multe treburi de unde sa iasa multi bani pt munca putina

  17. Una-i sa te bagi intr-un proces pentru ca ti s-a produs o nedreptate si alta e s-o faci doar cu scopul de a lua bani. La asta ma refeream prin “furt”.

  18. Fara limitarile din iOS, care, da, sunt multe, iPhone-urile ar incepea sa aiba 2 probleme:
    1. Bateria ar tine o ora: Chestia cu baterie de 1800mah care tine mai mult decat o baterie cu capacitate dubla in cazul Androidului nu e magie. Optimizarea bateriei pe iOS consta in a limita functionalitatea aplicatiilor.
    2. Performanta: iPhone-urile ar merge cam greu daca ar fi lasate aplicatiile sa mearga in fundal cum se-ntampla pe Android.

  19. “Du-te ma sarantocule, n-ai bani de iPhone X? iPhone nu e pentru toti.” Asta-mi ziceai spuneai mie si la restul cand ne plangeam. Acum cand vezi ca se pune de-un ban, dintr-o data esti victima.

  20. nu sunt victima…pur si simplu fac un ban dintr-o oportunitate
    Miercuri se depune dosarul.
    Nu esti interesat e normal. Nu mai polua degeaba

  21. Probabil ca s-au gândit și la varianta asta dar nu au mai avut timp de un nou iOS. Dacă ar fi scos aceste limitări pe care le-au băgat începând cu iOS 10 atunci ar fi avut probleme cu telefoane închise subit, deci alte probleme, alte procese. Ca de fapt chiar ei spun asta, aceste limitări au fost introduse pentru a nu ajunge la aceasta situație, ca utilizatorilor sa li sa închidă toată ziua telefoanele. Singura soluție ca sa nu ajungă in aceasta situație era sa pună niște baterii de mai buna calitate, care sa își păstreze cât de cât performanțele măcar in primii 2 ani, cât dispozitivul este in garanție, și sa nu pună nici o limitare in iOS. Așa nu mai aveau nici o bătaie de cap. Dar nici nu mai aveau profit mare dacă băgau baterii de mai buna calitate, mai scumpe. Asta se întâmpla din cauza lăcomiei loc.

  22. Dintr-o data ai si tu 6s care merge rau ma? Pai la putrefactia ta de avere ce mai cauti cu un tel atat de vechi? Du-te si dai in judecata de la vila ta din Lisabona, poate chiar ai sanse. Ar trebui sa primesti automat despagubiri pt problemele de la mansarda pe care le ai.

  23. parintii fetelor au un 5s si un 6/6s
    Da stai calm, stiu ca pt tine totul e o gluma prroasta..dar nu ma intereseaza ce ai tu de zis..pt ca nu esti genul sa te implici