Tanarul de 17 ani care a Pornit Scandalul Limitarii Performantelor iPhone

Un tanar in varsta de doar 17 ani a fortat compania Apple sa recunoasca faptul ca limiteaza performantele iPhone in functie de gradul de uzura al bateriei.

Scandalul privind limitarea performantelor iPhone a inceput acum cateva saptamani dintr-o discutie a Reddit in care un tanar acuza Apple ca reduce in mod intentionat performantele telefoanelor. El a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a descoperit ca telefonul sau iPhone 6S functiona mai greu decat telefonul iPhone 6 al fratelui sau, care avea o vechime mai mica, dar si ca schimbarea bateriei i-a readus performantele telefonului la normal.

Discutiile generate de tanar au convins creatorul aplicatiei Geekbench sa foloseasca datele preluate din testele de performanta ale iPhone si sa ajunga la aceeasi concluzie cu tanarul. Americanul in varsta de 17 ani a pornit intreaga teorie privind limitarea performantelor iPhone, iar la cateva saptamani dupa aparitia ei Apple a recunoscut oficial ca limiteaza performantele iPhone.

Tanarul de 17 ani care a pornit scandalul limitarii performantelor iPhone

tanar 17 ani scandal performante iphone 1

Dupa recunoasterea oficiala a limitarii performantelor iPhone, compania Apple a fost atacata din toate partile de catre presa si are deja cel putin 15 procese deschise in diverse locatii din intreaga lume. Cateva zeci de mii de clienti sunt grupati in aceste procese, iar numarul lor ar trebui sa depaseasca 100.000 de mii la inceputul anului 2018, compania Apple avand o problema uriasa in fata.

Apple si-a cerut scuze cu privire la faptul ca limiteaza performantele iPhone, insa oamenilor le pasa prea putin de acest lucru, iar majoritatea proceselor vor continua fara intrerupere, asa cum e normal. Interesant este totusi ca intregul scandal a pornit de la un tanar de 17 ani care si-a monitorizat telefonul mai mult decat un utilizator obisnuit si a ajuns la on cluzie pe care multi nu o credeau posibila.

“A 17-year-old from Tennessee exposed Apple’s technique of intentionally slowing down older iPhones to force users to upgrade – something that could end up costing the company billions of dollars in class action lawsuits. Tyler Barney, a high school student in Mt Juliet, said he made the discovery that decreased performance has to do with phones lithium-ion batteries when his iPhone 6s ‘became buggy,'”

Partea buna pentru toata lumea este ca de la acest incident compania Apple se va gandit mai bine inainte de a face modificari similare pentru produsele sale fara a isi anunta clientii in legatura cu schimbarile fortate.

52 COMENTARII

  1. Problema nu-i a bateriei eu am un iPhone 6s cumpărat de la emag și nu are nici măcar un an și nu ma tine bateria nici măcar o zi cu netul activ când eram cu iOS 10 ma tine mai bine bateria

  2. Mai oameni buni ce descoperire a facut si acest tanar!! Poi eu dupa fiecare update de ios fac un Antutu, iar performatele iphone 7 cu 11.2.1 au scazut cu 20000 de pct daca nu ma insel de la ios 10…
    Se stie chestia de cand e lumea, problema este e legal sau ilegal ce face apple? Pana la urma noi platim pt un produs, dar nu stim ce trebuie sa faca si cum sa functieze!!

  3. Ba srb mie scarba de tine maxim!as vrea sa te vad in realitate cat esti de smecher si daca ai ca de laudat pe net plini de retarzi ca tine!!

  4. Hai sa fim seriosi,ca am vazut destui care au probleme cu bateria si vin in service si nu o schimba “domne mai tine ” si mai incarca si cu incarcatoare de 2lei din dragon … ca de …este scump originalul… sa zica ms ca ca apple a gandit-o si pentru saraci…sa poata utiliza telefonul mai mult de 1 an … mi se pare chiar foarte normal ca dupa un an sa iti schimbi bateria tel ..cost intre 80-200lei …oricum pun pariu ca isi fac probleme si atata caz de baterie majoritatea cei care stau nonstop pe telefon si nu merg la munca,scoala…fratilor orice telefon de pe piata este gandit sa ai la indemana orice cand ai nevoie … sunt toate scoase cu un motiv.. ipod-muzica,ipad-jocuri,ibook -office … iphone- comunicatii. Dar noi utilizatorii vrem sa facem totul cu un singur aparat.. ca de … si chestia este valabila la orice Brand nu numai apple …

  5. ok si daca ma vezi si am tot ce zic…cu ce te ajuta pe tine sau pe mine? dintr-o data nu iti va mai fi scarba si nu vei mai fi atat de sensibil?!

  6. Si daca nu ai? Pe net pot sa spun si eu orice. Am citit ce scrii (referinte la oameni saraci s.a.m.d) si pt un om ce detine un business si e cat de cat bine financiar, te lauzi cam mult si pari putin complexat. Acum….fiecare cu ale lui.

  7. Apple cumpara bateria cu 5$, probabil. Mai bine schimbau bateriile gratis oamenilor si gata. Cel mai bine era daca nu umblau la soft. Aia cu “ti-o schimbam cu 30$” miroase tot a profit, sincer.

  8. Lumea nu se planfe ca nu le mai tine bateria la telefon ca la inceput. Lumea se plange ca Apple a castrat performanta procesorului. Chiar atat de greu e de inteles? S-a stricat bateria? Ok, sa tina 2 ore si aia e, dar nu castrezi performanta telefonului per total.

  9. Cum sa stai toată ziua sa te informezi , chipurile , și după sa comentezi pe lângă subiect ? Eu nu înțeleg chestia asta

  10. Când am cumpărat iPhone 7 am avut scor antutu 175435 cu iOS 10 acum după un an cu iOS 11 am scor 156455
    Nu știu dacă de la iOS sau baterie
    In aplicația antutu și battery life am 97% la baterie ! Adică este uzata 3% bateria și deja a scăzut performanța cu aproape 20000 !
    Acum i-am cumpărat soției de Crăciun un iPhone 8 plus de 64gb și voi face testul antutu ,iar după un an îl voi repeta .
    Dar nu voi mai face update iOS in veci!

  11. “Partea buna pentru toata lumea” e de fapt partea proasta in care au facut acelasi lucru cu ultimul lor produs,flagshipul iphoneX, pentru a scapa de restarturi, opriri aleatorii la temperaturi scazute. Am patit asta cu primul iphone x luat la lansare… sa vezi scandal cu produs de 1359 de euroi:-) Poate 11.2 nu contine modificarea de soft, dar 11.2.1 sigur o are, ca s-au laudat ca au rezolvat problema din soft.

  12. Penibilul iar vorbeste fara sa stie . Auzi-ti oameni buni ce zice acest fenomen de incapacitate , ca il cunoste si pe acest om care o intentat proces . Copile , LASA-NE , RETRAGE-TE , FUGI ACASA , tu chiar nu intelegi ca nimeni de pe acest site nu mai suporta . Stam pe acest site pentru a afla informatii nu pentru a iti citi tie comentariile retarde .

  13. Nu ai cum sa ai bani daca nu esti destept spune penibilul …… pai copile fara pic de minte , copii de bani gata sunt toti destepti ?!? Vorbesti fara noima esti praf copilule si ne plictisesti groaznic pe acest site LASA-NE

  14. Chiar vreau sa citesc informatii interesante pe acest site nu sa iti aud tie idioteniile si bazaconiile din capul tau . Mai LASA-NE ca oricum iti garantez ca nu te suporta nimeni aici .

  15. In functie de felul cum il utilizezi chiar nou poate sa nu tina nici macar 1 jumatate de zi…nu e relevant. Daca totusi nu il utilizezi foarte mult e intradevar o problema si face obiectul garantiei de 2 ani.

  16. Mai băiatule, când vorbești despre tine așa cum o faci tu, sunt convins ca nu ești altceva decât un retard al generației…. Lasă-ne și mergi la un medic…. ai mare nevoie…?

  17. Handicapații ar trebui sa deblocheze downgrade-urile pentru toti,ai 6s si vrei 9.3.3 ti-l pui ,idem la restul ,pa si pu la revedere

  18. Multumesc frumos pt ca mi-ai sters comenturile , lipsa de respect pt cei ce urmaresc acest site , nu am injurat doar am spus pe spun multi de pe acest site despre omul tau srb . Fi barbat si nu mai ne sterge opiniile

  19. E clar că povestea cu bateria uzată care nu poate furniza un vârf de tensiune este o gogoașă de-a lu’ Apple. Într-un an, bateria se uzează 3%,ori este imposibil ca piesele iPhone-ului să aibă nevoie de minim 98% ca să funcționeze.
    Dacă este așa, atunci Apple să regândească tot sistemul.

    Povestea asta are legătură cu “planned obsolescence”, şi trebuie descurajată prin orice mijloace. Planeta nu are resurse nelimitate care să fie exploatate pentru câțiva moși burtoși acționari la Apple.

  20. S-ar putea să mai trimiți mailuri la Apple și prin decembrie 2018, cu privire la scăderea performanțelor X 🙁

  21. Pai nu au declarat chiar ei asta????Nu am stat sa rulez nici in test de performanta si nici nu am de gand sa ma enervez. La 1-2 grade in buzunaru de afara la geaca se oprea x-ul de 64gb. Acum am de 256 ios 11.2 fara nici o problema.

  22. Vreau sa va spun un lucru cert toate sunt făcute mai mult sau mai puțin la fel , max 2 ani cat este perioda de garanție și după Bye Bye altul nou , eu unu nu le păstrez doi ani dupa un an le dau mai departe și asta e , oricum la android e bine că nu se mai poate update că altfel ar avea și ei aceeași problema oricum după 2 ani incep sa se stingă și să se reporneasca singure și de cele mai multe ori nu se rezolva cu schimbarea baterie i. Eu am incercat cu Samsung și nu ajută schimbarea bateriei și performanțele sunt la fel cum sunt descrise în articol scad pe zi ce trece, căzu Apple este doar că a fost mediatizat !