AppStore a Terminat 2017 cu un nou Record de Vanzari

Apple a anuntat ca magazinul de aplicatii AppStore a inregistrat vanzari record in ultima saptamana a anului 2017, iPhone si iPad fiind in centrul atentiei.

apple appstore vanzari record 2017

Apple a anuntat astazi ca AppStore a inregistrat vanzari record in perioada sfarsitului de an 2017, incasarile companiei ajungand la 890 de milioane de dolari in ultima saptamana a anului trecut. Conform celor de la Apple, intre 24 si 31 decembrie AppStore a inregistrat incasari de 890 de milioane de dolari, cea mai mare suma generata vreodata de care magazin in aceasta perioada a anului.

Apple a anuntat ca doar in ajunul Anului Nou s-au inregistrat incasari de 300 de milioane de dolari pentru AppStore, adica peste o treime din intreaga valoare a ultimei saptamani. Practic in ultima zi din anul 2017 s-au inregistrat incasari mai mari decat in ziua de Craciun, iar asta este destul de interesant daca ne gandim ca in acea zi sunt activate cele mai multe iPhone si iPad la Apple.

Apple a anuntat ca in 2017 AppStore a generat incasari de 26.5 miliarde de dolari, cu 30% mai mari decat in cursul anului 2016, magazinul generand 86 de miliarde de dolari in cei 9 ani de existenta. Suma este una uriasa si din moment ce aproape o treime din suma a fost generata numai in anul 2017, este clar ca interesul pentru aplicatii creste de la un an la altul.

““We want to thank all of the creative app developers who have made these great apps and helped to change people’s lives. In 2017 alone, iOS developers earned $26.5 billion — more than a 30 percent increase over 2016. Pokémon GO went back to the top of the App Store charts on December 21 with the introduction of new augmented reality features.”

Desi a fost lansata cu un an si jumatate in urma, Pokemon GO a urcat in topul celor mai descarcate aplicatii din AppStore pe 21 decembrie, iar asta multumita realitatii augmentate din ARKit. Finalul de an 2017 a fost unul excelent pentru Apple si AppStore, iar asta confirma din nou faptul ca lumea este in continuare extrem de interesata de aplicatiile pentru telefoane mobile, in principal jocuri.

1 COMENTARIU