Prima Pagina Apple Apple are un Anunt Important pentru Inlocuirea Bateriei iPhone

Apple are un Anunt Important pentru Inlocuirea Bateriei iPhone

Apple a facut astazi un nou anunt important privind inlocuirea bateriilor telefoanelor iPhone care ar putea avea performantele limitate de iOS.

apple anunt inlocuire baterie iphone

Apple a redus anul trecut cu 50 de dolari pretul inlocuirii bateriei telefoanelor sale iPhone dupa ce scandalul limitarii performantelor iPhone din cauza degradarii bateriei a fost preluat de presa din intreaga lume. Compania Apple a spus atunci ca orice fel de iPhone, de la iPhone 6 incoace, va putea avea bateria inlocuita la pretul de 30 de dolari in cadrul magazinelor sale, sau service-uri, chiar daca verificarea telefonului nu indica faptul ca ea ar trebui inlocuita.

Aceasta regula nu s-a schimbat, insa compania Apple a anuntat astazi ca de inlocuirea bateriei iPhone la pretul de 30 de dolari pot beneficia clientii iPhone doar o singura data pe an, chiar daca ea nu trebuie inlocuita. Daca un client vrea doua inlocuiri ale bateriei iPhone la pretul de 30 de dolari intr-un singur an, atunci a doua inlocuire se face la acest pret numai daca dupa o diagnosticare a telefonului se confirma faptul ca ea trebuie inlocuita.

Practic, toti clientii care cer o a doua inlocuire a bateriei iPhone in acelasi an vor trebui sa aiba telefoanele diagnosticate in service-urile Apple inainte de a doua inlocuire pentru a se vedea daca ea este necesara. In cazul in care diagnosticarea dezvaluie faptul ca a doua inlocuire nu este necesara, atunci pretul nu va fi de 30 de dolari, ci de 80 de dolari, asa cum era el pana la sfarsitul anului trecut.

Apple spune ca bateriile iPhone pot retine pana la 80% din capacitatea normala dupa 500 de cicluri de incarcare/descarcare, deci daca procentul scade sub aceasta valoare, bateria trebuie inlocuita. Noua politica pentru verificarea bateriei inainte de a doua inlocuire are la baza dorinta Apple de a evita abuzurile si schimbarile inutile ale bateriilor atunci cand chiar nu este nevoie, asa ca e interesant de vazut cum se desfasura totul.

 • condorul

  Stie cineva daca iti trebuie factura sau ceva ca sa iti schimbe bateria?Pentru cei ce au cumparat second hand..

 • Terrymada

  Daca platesti inlocuirea nu iti trebuie nimic

 • robert

  In București unde se poate înlocui bateria la prețul asta?

 • nicky

  Caut si eu de la inceputul anului… Fara succes insa

 • nelu

  Nu schimba stati linistiti

 • Tibi

  Eu mi-am schimbat singur bateria la iphone 6 cu 15 euro de pe ebay (italia) iti da si sculele necesare pentru deschidere telefonului plus adezivul de pus inapoi pe bateria noua.

 • nelu

  Bv Tibi ;serios asta e aiurea rau cum sa schimbi singur

 • In teorie nu ar trebui. Ar trebui sa se țină cont de numărul de serie al dispozitivului.

 • VYC

  Si revenind la lacomia apple. Bateria schimbata la ei nu trebuie sa aiba ceva garantie? Adica cazul de fata. Am schimbat bateria in februarie 2017 ,are 358 cicluri la ora actuala , capacitatea este de 76% (cand telefonul este la temperatura camerei) si se inchide de la 40% incarcare cand da de frig. Asta e. Baterii de 2 lei.

 • Vali G

  Ei le produc cu 2 dolari bateriile

 • Dumitru Pilug

  iPhone 5S nu intră în acest program?

 • Andrew

  Cum îmi dau seama câte cicluri de încărcare are bateria de la un iPhone ?