Prima Pagina CES 2018 CES 2018: The Wall – Samsung a Lansat Primul Televizor Modular MicroLED

CES 2018: The Wall – Samsung a Lansat Primul Televizor Modular MicroLED

Samsung a lansat The Wall la CES 2018, acesta fiind primul televizor modular cu ecran microLED care are o diagonala uriasa, pretul fiind pe masura.

ces 2018 the wall samsung televizor microled

CES 2018 aduce o premiera mondiala de la compania Samsung, mai exact un televizor modular microLED care a fost denumit The Wall, el avand o diagonala de 146 inch, 370cm, sau 3.7 metri. Mai jos aveti un clip video care prezinta produsul si sub el puteti citi in comunicatul de presa al Samsung pentru CES 2018 tot ceea ce reprezinta The Wall pentru companie si viitorul microLED.

Accentul eu vreau sa il pun pe tehnologia microLED, deoarece Samsung a reusit sa creeze un produs in baza ei, desi Apple se chinuie de cativa ani sa faca asta si in ciuda investitiilor, deocamdata nu a reusit. Apple a investit in cel putin un centru de dezvoltare pentru ecrane microLED dedicate iPhone si Apple Watch, insa un zvon recent sugera ca nu se va mai concentra atat de mult pe tehnologie.

Avand in vedere anuntul de la CES 2018 facut de catre Samsung pentru televizorul The Wall, situatia in care se afla tehnologia microLED este una destul de interesanta. Daca Samsung a reusit sa prezinte un televizor cu ecran microLED de 146 inch, de ce nu poate Apple sa faca ecrane microLED cu diagonala de 5.8 inch pentru telefoane mobile ?

Ca sa fiu complet sincer, ma astept ca Apple sa investeasca mai mult in microLED dupa ce Samsung a prezentat The Wall, sau sa aleaga sa cumpere ecrane de la coreeni pentru viitoarele produse pe care le va lansa. microLED are o serie de avantaje serioase in comparatie cu ecranele OLED, calitatea imaginilor, dimensiunile si consumul de energie numarandu-se printre ele, iar Samsung ar putea fi o solutie de viitor pentru Apple.

Samsung a lansat “The Wall”, primul televizor modular MicroLED din lume, cu diagonala de 146 inci

Televizorul modular de 146 inci cu tehnologie MicroLED este doar una dintre numeroasele inovații prezentate de Samsung la ediția din 2018 a evenimentului First Look CES.

București, România – 9 Ianuarie 2018 – Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat “The Wall” – primul televizor modular MicroLED din lume dedicat consumatorilor. Televizorul modular are un ecran de 146 inci (370cm) și tehnologie MicroLED cu emisie automată și a fost prezentat de Samsung la CES, în cadrul evenimentului First Look, în paralel cu cele mai recente inovații tehnologice din zona de display ale companiei. Samsung stabilește prin această lansare un nou reper în evoluția televizoarelor, care acum poate oferi deopotrivă o experiență remarcabilă de vizionare, dar poate acționa și ca un hub inteligent menit să îmbunătățească viața de zi cu zi a utilizatorilor săi.

La ediția First Look de anul acesta au fost prezenți Jonghee Han, Președintele Diviziei de Visual Display al Samsung și Dave Das, Vicepreședintele Executiv al Diviziei de Consumer Electronics în cadrul Samsung Electronics America. Ambii au subliniat viziunea Samsung asupra viitorului – aceea în care televizoarele oferă o experiență de vizionare captivantă și evoluează continuu pentru a se integra perfect în viața oamenilor.

“La Samsung suntem dedicați să oferim consumatorilor experiențe inedite de vizionare. “The Wall”, primul televizor modular MicroLED pentru consumatori, este o adevărată inovație, poate fi programat să afișeze imaginea în mai multe mărimi diferite, oferă o luminozitate incredibilă, o gamă variată de culori, redă un volum de culoare de 100% și tonuri profunde de negru. Suntem încântați de acest pas înainte pe care l-am făcut spre tehnologia viitorului în zona de display-uri și de experiența remarcabilă de vizionare pe care “The Wall” o oferă consumatorilor”, a declarat Jonghee Han, Președintele Diviziei de Visual Display al Samsung Electronics.

Primul TV Modular cu MicroLED din lume: Ecranul viitorului

Samsung “The Wall”, un televizor modular de 146 inci cu tehnologie MicroLED redă o claritate incredibilă a imaginii, fără restricții de dimensiune, rezoluție sau formă.

Tehnologia MicroLED încorporată în “The Wall” elimină nevoia de filtre de culoare sau de iluminare suplimentară (backlight), dar permite ecranului să ofere consumatorilor experiența vizuală supremă. De asemenea, ecranul MicroLED excelează în ceea ce privește durabilitatea și eficiența, inclusiv eficiența luminoasă, durata de viață a sursei de lumină și consumul de energie stabilind standardul pentru tehnologia viitoarelor display-uri.

Dispunând de un design modular, fără ramă, “The Wall” permite utilizatorilor să își personalizeze dimensiunea și forma televizorului pentru a se potrivi nevoilor lor. Ecranul se poate configura pentru a fi utilizat în diferite scopuri, putând transforma orice perete într-un hub de afișaj.

Inteligență Artificială (AI) pentru calitatea imaginii 8K: Maximizarea experienței de vizionare

Samsung a prezentat în cadrul evenimentului First Look și primul televizor QLED care include Inteligență Artificială (AI) 8K și care va fi lansat la nivel internațional în a doua jumătate a anului 2018, începând cu Coreea și SUA. Tehnologia AI crește rezoluția standard la 8K,utilizând un algoritm patentat de ajustare a rezoluției ecranului pe baza caracteristicilor fiecărei secvențe, pentru îmbunătățirea continuă a calității imaginii și pentru a transforma cu ușurință orice tip de conținut, din orice sursă.

Noile funcționalități includ îmbunătățirea vizibilității detaliilor, reduc zgomotul și ajustează automat volumul televizorului în funcție de conținutul vizionat, de exemplu volumul este dat mai tare dacă vizionezi un concert sau un eveniment sportiv. Iar funcția edge restoration ajută la conturarea mai clară a obiectelor de pe ecran.

Smart TV-ul Samsung 2018 modernizat cu Bixby și platforma SmartThings

Samsung a anunțat la First Look și o îmbunătățire a conectivității și experienței de utilizare ale gamei Samsung Smart TV 2018, inclusiv Bixby, SmartThings și Universal Guide.

Bixby este o interfață inteligentă dezvoltată de Samsung, care permite o interacțiune mai ușoară între televizor și utilizatorii săi, datorită funcțiilor intuitive UX și sistemelor complexe de analiză a vocii. Samsung Smart TV 2018 va oferi, de asemenea, o partajare și o conexiune mai ușoară, datorită platformei SmartThings, hub-ul Internet of Things (IoT) al Samsung. Acesta oferă o modalitate mai simplă de a controla televizorul și de a-l sincroniza cu alte dispozitive. În 2018 se va lansa si Universal Guide – un ghid de programe avansat care recomandă automat emisiuni TV și conținut în funcție de preferințele utilizatorului.

Samsung a evidențiat la ediția 2018 a evenimentului First Look o varietate de zone de produs, prezentând tehnologia 8K-AI, 4K HDR Gaming, HDR10 +, experiența Smart TV și multe altele, invitații având șansa de a experimenta cele mai interesante inovații aduse de Samsung televizoarelor.

 • George89

  Samsung a reușit imposibilul, a creat un display fără compromisuri
  Este un hibrid Amoled/, LCD, are toate avantajele ambelor tehnologii, dar nici una din slăbiciunile lor, nu va suferii de burn in deoarece nu e organic, dar nici de ghosting sau alte probleme ale LCD deoarece nu are panou de iluminare in spate
  Este fabricat la fel ca Amoled, are pixeli care își produc singuri lumina (ca Amoled) , flexibilitate, contrast, unghiuri de vizualizare foarte largi (chiar mai largi ca Amoled și LCD), Y OCTA Samsung (fără straturi de sticla și aer), luminozitate (mai mare ca Amoled și LCD)…. Toate ca Amoled, dar este neorganic și are durata de viata mult mai mare, la fel LCD

 • George89

  + consum de energie mult mai mic ca Amoled și LCD

 • ibadea

  asta da realizare, ca pana acum toti doar fortau tehnologia si orice produs nou era doar comercial

 • George89

  Ar fi păcat dacă Samsung nu ar folosii micro led pt smartphone uri, ca la câte avantaje are tehnologia, merita din plin
  Poate prețul va fi ușor mai mare decât Super Amoled

 • Srb Srb

  Acum iti place si tie microLed. Pana acum cand iti ziceam ne frecai ca un obsedat cu QDot…Asta e viitorul si pt Apple in toate produsele lor-microled

 • Srb Srb

  Asta e viitorul dupa cum am zis de mult timp. Se pare ca si samsung a inteles si merge si ea pe microLed si lasa draq quantum dot

 • Bogdan

  Srb, cred ca tu le-ai dat un mail sa lase “draq” qdot și sa treacă pe microLed.

 • mnaat

  Si cand lanseaza ceva wow samsung troll-ul de serviciu se baga in seama aiurea si abereaza …. suntem obisnuiti cu tine srb nu te mai agita ca un pepsi

 • Si Samsung loveste din nou 😎

 • Probabil :))

 • MrUnivers

  Cand apare microled pe piata ?

 • richard

  Cum adica si Samsung a inteles si Samsung merge pe microled, cand doar ei au asa ceva. Apple mai are mult de copiat, da de copiat de la Sammy pana sa vina cu asa ceva. Si vor fi doar faloweri.

 • Merlin

  A prezentat, nu a lansat! In fiecare an la CES de prezinta tehnologii, dupa care se presupune ca vor fi si implementate in produse de lux sau de masa!

 • Merlin

  Cand lovesti pe langa nu se numeste lovitura!

 • Bogdan

  Richard, nu te mai obosi pentru ca nu ai cu cine, omul nu poate mai mult …

 • Adica?

 • Merlin

  Adica au mai “lovit” cu QLED de s-au rupt in doua! Nu in doua, cu vreo 37% mai jos la TV!

 • George89

  Aici chiar au lovit serios, aceasta tehnologie este mult peste celelalte tehnologii pt display uri
  Dacă nu știi Samsung este cel mare producator TV din lume, având în vedere ca TV urile lor sunt LCD

 • ionion

  Sa intelegem ca tu inca astepti “televizorul” Apple si tehnlogiile “inventate” de Apple gen “retina” ? Ca prea esti impotriva Samsung , liderul mondial la televizoare , display-uri etc .

 • George89

  Samsung nu a vrut sa introducă OLED TV pe piața din cauza ca tehnologia lor era foarte scumpa, rata de defectare era mare și poate pt ca nu era matura ca acum
  Qled a reprezentat o soluție deoarece era mult mai ieftina, mult mai buna ca oricare LCD și apropiat ca Oled ca imagine

 • George89

  “Ma frecam” de QD pt ca era și este o tehnologie f bună + ca una este sa vb și alta sa vezi (nu avea nimeni micro led pe piața)

 • Merlin

  Cand intra in productie, da! Cand doar o prezinti, categoric nu!

 • George89

  Chiar dacă este un prototip, este un produs în sine, adică nu mai exista alt micro led pe piața

 • Srb Srb

  asa si oled este f buna…dar nimic nu se compara cu microLED…fara burn in etc…acuma iti place si tie ca a facut samsung…daca nu facea ne frecai ca un ipocrit cu Qdot

 • George89

  Cum zice și userul Bogdan, nu ai cu cine + ca Samsung nu va renunța la Qled, îl va îmbunătăți serios pana va ajunge unde nu a ajuns vreun LCD vreodată
  8K Micro Full Array
  “The 2018 Samsung QLED is only a short-term solution. Samsung knows that it will take something more spectacular to steal the spotlight back from OLED. In the second half of 2018, we will see a new tech called ‘Micro Full Array’ (MFA).

  MFA is basically FALD tech on steroids. We’re looking at brightness up to 4000 nits, with black levels plunging to an OLED-matching 0.001 nits.

  And if the 2018 QLED having hundreds of dimming zones is a good thing (and it is) then how about over 10,000 zones? That promises a level of lighting control never before seen on an LCD TV. I didn’t get to see one of these next to an OLED, so I can’t compare, but that number of dimmable zones has got to be a good thing”

 • George89

  Dacă îți dau acum peste fata cu lucrurile pe care tu ne frecai pe noi (multe) sunt sigur ca termini pe termen scurt cu atacurile la persoana și trolare
  Bine ca a făcut Samsung, ca alte companii sunt leneșe și zgârcite

 • Srb Srb

  te rog…dupa cum ziceam pana sa anunte samsung microLED nu stiai nimic sau ziceai ca QDOT e cel mai smeker..asa ca shh maimuta ipocrita

 • Srb Srb

  pai samsung pana acum a mers pe amoled si QDOT cu care ne freca georgica si viorica. Sony a inceput cu microLED asa cum samsung a inceput cu amoled. Samsung urmeaza si ea calea Sony prin microLED..pt ca au inteles ca si apple vrea asta…si samsung copiaza ideile apple..si vor pe viitor sa le ofere display microLED celor de la Apple…sau nu intelegi cum merge un business? unii produc, altii platesc pt productie
  amoled in 10 ani va fi 0

 • George89

  Eu ți am răspuns frumos, prostu naibii care ești, dacă jignești mars la coteț
  Erai un babuin cu fundul rosu de la atât dat de pământ, la orice făcea competiția, acum vii cu coada între picioare și spui altceva

 • Mihhai

  Inca odata Samsing ne arată ca poate sa inoveze, in timp ce Apple stie doar sa deseneze.

 • Mihhai

  Apple momentan inca deseneaza microled :)) nu sunt si nu vor fi capabili ever sa aduca pe piata tehnologia.
  In viitorul vor cumpara tot de laSamsung si acest tip de ecrane.

 • Srb Srb

  arata ca fura ideile apple…

 • sudteamromania

  Apple nu este și nici nu va fi producător de ecrane sau televizoare, in alta ordine de idei sunt fan Apple pana la moarte dar televizoarele mele sunt Samsung 😀

 • Srb Srb

  apple nu este despre a produce componente…nu este prroasta

 • Srb Srb

  “prosttul naibii ce esti” ??? asta da raspuns frumos…eu am zis ca esti ipocrit…ceea ce nu este o injuratura…invata limba romana

 • George89

  La fel de frumos ca “asa ca shh maimuta ipocrita”

 • Srb Srb

  Pai maimuta este un animal si ipocrit la fel nu este o injuratura. Parca eram blocat,minti ca o maimuta ipocrita

 • Visan Teodor

  Felicitări Samsung!

 • richard

  Linknla produsul Sony cu microled pls. Si intre Apple Vrea pe viitor si Samsung Are in prezent e o mare diferenta.

 • richard

  Acum le deseneaza Jony Ive, o sa scoada microleduri direct cu breton.

 • richard

  Cum sa fure cand Apple nici nu stie cu ce se mananca aceasta tehnologie? Iar a mers Samsung in viitor, a vazut produse Apple cu microled, s-a intors inapoi si gata, le-a furat startu la Apple?

 • Andrews

  Samsung iar inovează, Apple iar sta și plânge

 • Srb Srb

  mda asa a fost si cu 2010 cand deja erau zvonuri clare despre apple watch…de a explodat industria dupa acel an….asa si aici, de 2 ani se stie ca apple vrea sa puna microLED in display produselor…watch iphone etc…acum se baga si samsung ca sa ofere dupa aceea productia..serios, chiar nu este greu sa intelegi cum merge treaba

 • Srb Srb

  nu este o mare diferenta acum, va fi atunci cand apple va apela la samung prin contracte de miliarde pt microLED…nu vezi ca Samsung castiga mai mult prin a vinde celor de la apple pt 1 singur produs (iPhoneX) decat cat castiga ei prin 3 produse proprii gen s8 s8+ si note

 • Bogdan

  Daca ai fi atat de inteligent pe cat pretinzi ca esti, ti-ai da seama cat esti de penibil. Mie sincer imi este mila de tine. Ai probleme grave…

 • Dan

  Mult mai mic decât LCD, da. Ceva mai mic, în comparație cu Amoled 🙂

 • Srb Srb

  Se vede ca esti slab la inteligenta datirita acestui raspuns total ne la subiect

 • Bogdan

  Cum era de asteptat, esti limitat in gandire, limitat in exprimare. Inca o data imi pare rau pentru tine, cred ca este tare neplacut sa fii asa. Eu zic sa cauti ajutor. Bafta!

 • Srb Srb

  bogdane lasa-ne…mai si minti…invata ce inseamna sa iti para rau…sau posibil sa nu cunosti limba romana. IQ mic arata asta