Apple e Fortata sa Plateasca Taxe Suplimentare in Marea Britanie

Apple impozite Marea Britanie

Apple este obligata de catre autoritatile din Marea Britanie sa plateasca suplimentar taxe in valoare de 136 de milioane de lire, sau 154 de milioane de dolari, in urma unui audit complex. Fiscul din SUA a desfasurat aceasta ancheta si a ajuns la concluzia ca Apple trebuie sa plateasca impozite suplimentare fata de cele pe care le-a achitat deja de-a lungul anilor.

Apple Europe a fost in centrul atentiei fiscului din Marea Britanie, autoritatile afirmand ca nu au fost platite impozite corecte in raport cu valoarea serviciilor oferite de catre subsidiarele Apple. Compania si-ar fi redus in mod artificial baza de impozitare pentru a plati impozite mai mici, asa ca fiscul a taxat-o suplimentar pentru incasarile generate in ultimii 2 ani de activitate in Marea Britanie.

Apple Europe are 791 de angajati si a raportat profit de 297 de milioane de lire, 336 milioane euro, in anul si jumatate incheiat in aprilie 2017, platind impozite totale(inclusiv pe incasari) de 192 de milioane de lire. In fata acestei noi sume impuse de catre autoritatile din Marea Britanie, compania Apple a reactionat spunand ca plateste impozitele confirm legii si recunoste importanta lor in societate.

Desigur ca Apple va ataca decizia fiscului din Marea Britanie si e greu de anticipat de pe acum ce se va intampla, insa ar putea ajunge sa nu plateasca vreo suma suplimentara, sau una mult mai mica.

“We know the important role that tax payments play in society. Apple pays all that we owe according to tax laws and local customs in the countries where we operate. As a multinational business and the largest taxpayer in the world, Apple is regularly audited by tax authorities around the world. HMRC recently concluded a multiyear audit of our UK accounts and the settlement we reached with HMRC is reflected in our recently filed accounts.”