Google Porneste o Revolutie pentru Ecranele Smartphone

Google vrea sa porneasca o revolutie in domeniul smartphone-urilor cu o noua tehnologie care va schimba ecranele asa cum le stim in ziua de astazi.

Google revolutie ecran smartphone

Google este una dintre companiile care investeste sume serioase de bani pentru dezvoltarea de smartphone-uri, iar recent a cumparat un start-up care a avut o idee geniala, ce va fi si pusa in practica. Google a cumparat o companie britanica numita Redux, aceasta dezvoltand o tehnologie care permite transformarea ecranelor smartphone-urilor in difuzoare folosind vibratii emise de catre chip-uri speciale.

Compania cumparata de catre Google nu a avut tehnologia implementata in vreun smartphone, sau tableta, dar a reusit cu succes sa creeze produse ale caror ecrane au fost transformate in difuzoare pentru folosire. Mai mult decat atat, folosind vibratii, compania britanica a reusit sa reproduca senzatia de apasare a unor butoane reale, lucru pe care alte companii s-au chinuit sa il faca in trecut, dar au esuat mizerabil.

Sunetul reprodus de catre ecranele care au implementata tehnologia celor de la Redux nu este grozav, iar senzatia de a apasa butoane reale nu e chiar la fel precum cea reala, dar totusi tehnologia e mult mai avansata decat altele. Pornind de la aceste tehnologii, compania Google poate oferi in produsele sale inovatii care le-ar putea creste vanzarile, asa cum a oferit Apple 3D Touch in telefoanele sale inca de acum 2 ani.

“We can turn the screen into a high quality loudspeaker, eliminating the need for an embedded speaker,. When it comes to mobile phones, we are not only saving valuable real estate and creating a waterproof housing, we are eliminating the need for additional speaker holes and most importantly, improving the audio quality.”

Google nu a dat in vreun fel de inteles cam cand ar intentiona sa implementeze aceasta tehnologie noua in produsele sale, asa ca ramane doar sa vedem cam cat ar putea dura pana cand ea va fi transformata in ceva real. Daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca va fi nevoie de ceva timp pana cand vom vedea produse care au ecrane ce pot reda sunete multumita vibratiilor, dar ideea in sine va fi una care va atrage interesul multor oameni.