Apple: Proces din cauza Problemelor Procesoarelor Intel

Apple ar putea avea mai probleme legale si din cauza vulnerabilitatilor descoperite in procesoarele Intel, chiar daca aceste au fost deja reolvate.

Apple Proces Probleme Procesoare Intel

Apple nu are procese doar din cauza limitarii performantelor iPhone, ci in curand ar putea avea si din cauza problemelor procesoarelor Intel, ea fiind numita intr-o noua actiune care urmeaza sa fie deschisa in Israel, acesta fiind un proces colectiv. Apple a recunoscut acum aproape 2 saptamani ca toate iPhone, iPad si Mac-urile sale sunt afectate de catre vulnerabilitatile Meltdown si Spectre, iar acum vedem si prima cerere de chemare in judecata din care face si ea parte.

Apple a rezolvat problemele Meltdown si Spectre partial inainte ca totul sa fie facut public si total dupa ce scandalul a inceput, iar israelienii incearca sa profite de existenta acestor vulnerabilitati pentru a scoate niste bani de la americani. Deocamdata israelienii cer aprobarea instantei pentru a include Apple in procesul colectiv, deci nu e 100% sigur ca aceasta va fi inclusa, dar daca o vor primit, atunci probleme legale ale americanilor se extind.

Initiatorii cererii de chemare in judecata spun ca vulnerabilitatile au creat un mare risc pentru intimitatea utilizatorilor, datele acestora putand fi accesate de catre hackerii care puteau si inca pot decide sa exploateze vulnerabilitatile. Nici Intel si nici alte companii nu au descoperit atacuri bazate pe aceste vulnerabilitati, sau cel putin asta au spus in mod public, deci ramane sa le credem, pana la aparitia unor dovezi care sa le contrazica.

“In the complaint, Zinati writes that “something new has appeared on the tech landscape. Our worst nightmares have come to pass, and a giant tech bubble has burst. That this is an earthquake is an understatement. Since the announcement by the companies of the vulnerabilities of their products, we realize that we are living in a fantasy world and now realize that we do not even have a minimum of privacy.””

Daca Apple va fi parte din acest proces, atunci altele ar putea-o avea ca “protagonista”, iar asta pentru ca foarte multa lume doreste sa obtina bani din rezerva sa monetara masiva. Parerea mea este ca Apple nu ar trebui implicata intr-o problema a celor de la Intel, vulnerabiliatile neavand vreo legatura directa cu ea.

6 COMENTARII

  1. “Apple is like a ship with a hole in the bottom, leaking water, and my job is to get the ship pointed in the right direction.” Gil Amelio

  2. Yep. Still applies to today’s Apple. Quite a stupid approach though, why would one steer a sinking ship somewhere instead of fixing the leak?