AppStore va Depasi Industria Cinematografica Mondiala in Incasari

AppStore industrie cinematografica

Ceea ce parea doar o estimare nebuna acum 3 ani se dovedeste a fi realitate acum, deoarece in 2018 AppStore va depasi industria cinematografica mondiala in ceea ce priveste incasarile anuale. In 2015 AppStore a depasit marile studiouri de productie cinematografice din SUA in incasari, iar in 2018 este asteptata o intrecere si a industriei cinematografice globale.

In 2017 AppStore a generat incasari de aproape 36 de miliarde de dolari pentru compania Apple, cu probabil 3 miliarde mai putin decat intreaga industrie cinematografica globala. Pentru 2018 se asteapta ca AppStore sa intreaca aceasta industrie in incasari, iar pentru aceasta estimare au fost luate in calcul incasarile totale ale magazinului, nu doar ceea ce anunta Apple ca le plateste dezvoltatorilor.

In 2017 Apple a anuntat ca le-a platit dezvoltatorilor 26.5 miliarde de dolari pentru aplicatiile vandute, iar adunand la aceasta suma si comisionul sau perceput la vanzare, ajungem la 35.5 miliarde de dolari. In ultimii ani AppStore a crescut in vanzari cu 5 miliarde de dolari anual, deci in 2018 va depasi 40 de miliarde de dolari, mai mult decat a generat vreodata intreaga industrie cinematografica.

Pentru un magazin de aplicatii pe care Steve Jobs nu-l dorea in momentul in care a fost lansat primul model al iPhone, AppStore se descurca destul de bine in ceea ce priveste incasarile. Apple genereaza cu AppStore mai multi bani decat extrem de multe companii foarte populare din SUA, iar asta spune foarte multe despre importanta sa.

AppStore vanzari industrie cinematografica

3 COMENTARII

  1. Doar ca cifrele spun o poveste putin diferita. 38.3 miliarde erau in 2015. In 2017 au fost 40.8 miliarde si se proiectia e ca in 2020 sa fie 49.3 miliarde. Pana Apple sa bata global Box Office mai e cale lunga.

  2. La preturile device-urilor si aplicatiilor, cred si eu ca asteapta astfel de recorduri. Si-acum imi pare rau ca am cumparat tableta. Astept cu nerabdare “Solutia Finala”. Adica jailbreak-ul.