iPhone: Apple Reduce Productia din cauza Vanzarilor Slabe

Apple a redus productia iPhone la inceputul anului 2018, americanii fiind fortati de vanzarile scazute pentru diverse modele ale telefoanelor pe pietele globale.

iphone apple reduce productie

Apple a decis sa reduca productia unor modele ale iPhone din cauza vanzarilor slabe inregistrate pe o parte dintre cele care sunt disponibile in oferta sa publica in momentul de fata, schimbarea fiind una normala pentru aceasta perioad a anului. iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X vor fi produse in cantitati mult mai mici de catre compania Apple in prima parte a anului 2018, iar asta din cauza faptului ca primele nu s-au vandut chiar atat de bine.

Vanzarile slabe ale seriei iPhone 8 sunt normale din moment ce telefoanele au fost lansate in umbra iPhone X, iar putina lume s-a grabit sa le cumpere inainte ca acest model important sa fie lansat oficial. Apple a redus comenzile de componente pentru seria iPhone 8 inca de la finalul anului 2018, iar asta nu e ceva normal pentru companie, insa in Cupertino existau temeri cu privire la reactia pietei cand trei modele noi ale iPhone vor fi lansate.

iPhone: Apple reduce productia din cauza vanzarilor slabe

Piata a reactionat intr-un mod negativ dupa anuntarea seriilor iPhone 8 si iPhone X, iar in final e posibil ca vanzarile de telefoane iPhone sa fi stagnat, sau scazut, fata de 2016, insa incasarile companiei Apple ar putea fi egale, sau mai mari. Avand in vedere ca multi dintre cei care trebuiau sa cumpere iPhone 8 au cumparat iPhone X, Apple a incasat cu 30% mai multi bani pe telefoanele iPhone X, deci in final castiga oricum am privi situatia.

In ciuda faptului ca Apple a redus comenzile de componente si productia telefoanelor iPhone 8 si iPhone X, analistii americani sunt foarte optimisti cu privire la vanzarile pentru T4 2017 ale celor de la Apple. 2017 a fost un an al surprizelor pentru Apple, un an cu schimbari majore de strategie si asta ar putea sa ii coste ceva bani pe cei din Cupertino, dar numai pe termen scurt, deoarece pe termen lung situatia va fi cu siguranta mult mai buna decat acum.