Apple Invata FBI si Politia sa Acceseze Date din iPhone si iPad

20

apple invata fbi politia acceseze date iphone ipad

Apple invata agentii FBI, pe cei ai politiei si pe cei din alte agentii guvernamentale cum sa acceseze cel mai usor datele din telefoanele iPhone si tabletele iPad confiscate in cadrul anchetelor aflate in desfasurare. Desi Apple este atacata de multe agentii guvernamentale si agenti de politie din cauza greutatii cu care sunt accesate datele din iPhone si iPad, iata ca in Cupertino exista totusi dorinta ca aceste probleme sa se rezolve.

Conform sefului diviziei din San Francisco a FBI, compania Apple organizeaza sesiuni de training in care ii invata atat pe agentii FBI, cat si pe cei ai altor agentii guvernamentale, sau cei din Politie cum sa extraga mai bine date din iCloud. Cei de la FBI aduc agenti din intreaga tara pentru a participa la aceste sesiuni tinute de catre angajatii Apple, iar in cazul departamentelor de politie se aplica exact aceeasi politica in SUA.

Avand in vedere toate disputele pe care Apple le-a avut cu aceste organizatii, implicarea sa in ajutarea politiei si a FBI pentru a rezolva cazuri importante este o noua dovada a dorintei sale de a contribui la rezolvarea anchetelor penale. Ce fel de training face Apple nu stie nimeni, insa e putin probabil sa fie vorba despre altceva decat extragerea de date din dispozitivele confiscate in anchete si analizarea acestora pe Mac-uri.

“They’ve offered training for Mac forensics and they do that for a lot of law enforcement. We just happen to be in their backyard, so it’s a little easier for when they want to do a class. We schedule something, they come to the facility and we bring people in from around the country to work with them. They offer those forensic training classes, not only to the FBI but to local departments too.”

Apple si-a aratat intotdeauna disponibilitatea de a colabora cu politia si agentiile guvernamentale din SUA pentru a ajuta la rezolvarea anchetelor penale aflate, iar aceste sesiuni de training sunt o dovada clara a acestui lucru. Acestea fiind spuse, in ciuda tuturor afirmatiilor facute pana acum de catre agenti ai FBI, sau alti politisti din SUA, iata ca Apple incearca totusi sa colaboreze cu agentiile pentru rezolvarea unor cazuri.