VISA: Amprentele Inlocuiesc PIN-ul pentru noile Carduri

VISA a lansat noi carduri bancare pentru care scanarea amprentei inlocuieste PIN-ul clasic, schimbarea urmand a aduce o crestere in ceea ce priveste securitatea.

visa card amprente pin

VISA a anuntat astazi lansarea un nou tip de card bancar care nu va mai fi securizat cu un PIN, ci cu un cititor de amprente, acesta urmand a facilita platile. Cei de la VISA intentioneaza sa simplifice viata utilizatorilor, noile carduri bancare fiind gandute pentru a fi utilizate mai usor fara necesitatea introducerii unui PIN, sau a se face semnaturi la achizitii.

VISA spune ca noile carduri vor avea un scanner de dimensiuni mici integrat in noile carduri, iar acolo utilizatorii vor trebui sa isi plaseze degetele pentru a autoriza platile. In momentul in care amprenta este recunoscuta de catre utilizator, un bec de culoare verde este automat iluminat, iar clientul stie ca in acel moment poate face plata la un POS.

VISA sustine ca autorizarea se face in mai putin de o secunda si ca totul functioneaza la fel de usor precum in cazul scanarii amprentei in vederea utilizarii unui telefon mobil. Nu se explica si cum ar urma sa fie folosite aceste carduri la bancomate pentru a scoate bani din moment ce nu au coduri PIN, insa probabil vor exista schimbari si pentru acestea.

“With Visa’s new fingerprint card, consumers will be able to avoid four-digit pins and signatures when making in-store purchases. Instead, they will place their finger on a small scanner embedded, like an EMV chip, into the front of their credit or debit card.”

VISA testeaza noile carduri in cadrul unui program pilot in SUA si Cipru, insa alte banci din alte tari au anuntat deasemenea intentia de a lansa carduri similare pentru clientii proprii. Partea buna la aceste carduri este ca va fi imposibila clonarea din moment ce PIN-urile dispar, iar amprentele nu sunt asa de usor de reprodus pentru a fura banii de pe carduri.

Voi ce parere avti despre cardurile VISA cu cititoare de amprente ?