Prima Pagina diverse VISA: Amprentele Inlocuiesc PIN-ul pentru noile Carduri

VISA: Amprentele Inlocuiesc PIN-ul pentru noile Carduri

VISA a lansat noi carduri bancare pentru care scanarea amprentei inlocuieste PIN-ul clasic, schimbarea urmand a aduce o crestere in ceea ce priveste securitatea.

visa card amprente pin

VISA a anuntat astazi lansarea un nou tip de card bancar care nu va mai fi securizat cu un PIN, ci cu un cititor de amprente, acesta urmand a facilita platile. Cei de la VISA intentioneaza sa simplifice viata utilizatorilor, noile carduri bancare fiind gandute pentru a fi utilizate mai usor fara necesitatea introducerii unui PIN, sau a se face semnaturi la achizitii.

VISA spune ca noile carduri vor avea un scanner de dimensiuni mici integrat in noile carduri, iar acolo utilizatorii vor trebui sa isi plaseze degetele pentru a autoriza platile. In momentul in care amprenta este recunoscuta de catre utilizator, un bec de culoare verde este automat iluminat, iar clientul stie ca in acel moment poate face plata la un POS.

VISA sustine ca autorizarea se face in mai putin de o secunda si ca totul functioneaza la fel de usor precum in cazul scanarii amprentei in vederea utilizarii unui telefon mobil. Nu se explica si cum ar urma sa fie folosite aceste carduri la bancomate pentru a scoate bani din moment ce nu au coduri PIN, insa probabil vor exista schimbari si pentru acestea.

“With Visa’s new fingerprint card, consumers will be able to avoid four-digit pins and signatures when making in-store purchases. Instead, they will place their finger on a small scanner embedded, like an EMV chip, into the front of their credit or debit card.”

VISA testeaza noile carduri in cadrul unui program pilot in SUA si Cipru, insa alte banci din alte tari au anuntat deasemenea intentia de a lansa carduri similare pentru clientii proprii. Partea buna la aceste carduri este ca va fi imposibila clonarea din moment ce PIN-urile dispar, iar amprentele nu sunt asa de usor de reprodus pentru a fura banii de pe carduri.

Voi ce parere avti despre cardurile VISA cu cititoare de amprente ?

 

 • ionion

  Bine ca nu au bagat faceid cu decupaj pe carduri !

 • johnny

  ioane esti prost de behai

 • Andrew

  Sunt chiar geniale ,buna idee
  Abia aștept sa ajungă și in RO
  Sper ca Transilvania pana ij August sa adopte aceasta idee pentru ca atunci îmi reînnoiesc cardul și vreau noua moda❤️

 • P.P

  Nu stiu ce testeaza in SUA, cand aia inca folosesc banda magnetică in marea majoritate a locurilor.

 • ionion

  mersi mai ionele . iti seman ca de aia ne cheama ion pe amandoi – chiar daca tu te-ai englezit !!! sic

 • 😁😁😁

 • Srb Srb

  Iar faci ca maimuta

 • AlinBoy

  Si curand va veni si implantatul cipului in mana dreapta cum scrie in biblie.. Ca in restul tarilor deja in iau de placere vai vai…
  Apocalipsa 13:16 Și a făcut ca toţi: mici și mari, bogaţi și săraci, slobozi și robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte
  Apocalipsa 13:17 și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
  Apocalipsa 13:18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.

 • ionion

  Fac ca tine

 • ionion

  LOL – un profet lipsea pe blogul asta , in rest avem de toate – troli , mincinosi ,manipulatori

 • sudteamromania

  Și tu ești eminența cenușie, ce treaba au noile carduri cu ce ai behait tu, ce semeni aia culegi…

 • Eu am zis ca in momentul in care chip-ul va deveni obligatoriu prin țările din Europa, ma voi întoarce in România.

 • Viorel Predatorul

  666 scrie pe sceptrul papei de la Vatican: “Vicarius filii dei”. Nu are nicio legătură cu cipul sau buletinul.

 • Srb Srb

  papagal, ok

 • ionion

  Srb , am gasit cu cine semeni – cu Trump
  Ia uite ce zice un coleg de-al lui republican:
  “An American president who cannot take criticism — who must constantly deflect and distort and distract — who must find someone else to blame .
  Ti se aplica si tie (doar ca nu esti presedinte) – amandoi aveti o conditie mintala. Bine , tu ai Alzheimer .

 • Florin

  ‘,:-)

 • Florin

  True. Si te trezesti ca nu merge si suni la banca si banca te pune pe hold….si ala de la benzinarie scoate pusca sa ii dai banii pe benzina

 • Srb Srb

  invata ce inseamna Alzheimer….stiu ca ai vazut cuvantul scris de mine de multe ori..dar invata cum sa il folosesti..papgalule

 • ionion

  Am invatat – si am constat ca ti se aplica tie – simptomele ti se potrivesc la fix.
  Si nu, nu l-am vazut scris de tine niciodata – de fapt ma indoiesc ca l-ai scris vreodata pe aici , sau ca esti destul de inteligent sa stii ce e aia , papagalule !

 • Srb Srb

  vezi ca dovezile te contrazic in tot ce ai scris. Hai ca te invat eu
  Poti cauta si pe google acel cuvant legat cu idevice
  Acel cuvant reprezinta probleme mari la memorie si fac pariu ca nu exista dovezi sa ateste acest lucru
  Dupa cum am zis,tot ce ai spus arata ca esti putin retard si minti sau nu stii limba romana. Vad ca ai mai invatat de la mine un cuvant ce il folosesti fara sa stii ce inseamna si anume “papagalule”

 • d.c

  De fapt tu SRB ai folosit cuvântul “papgalule”. In niciun caz Ionion nu a folosit cuvântul tău. Nimeni nu ar vrea să facă asta

 • kosmeen

  Ideea nu rea, in principiu.. sper sa se poata seta macar 2 amprente pt diverse situatii speciale (lipsa deget, imprumut card altui membru al familiei, etc). Cu siguranta va exista si o metoda “clasica”, de backup.
  Comentati si voi on-topic, va rog frumos.. nu ajuta deloc “intepaturile” mai mult sau mai putin gratuite.