Intel CONFIRMA NOI Probleme cu Modelele noi de Procesoare

Intel confirma faptul ca inclusiv noile modele de procesoare au probleme si pot genera reporniri subite pe calculataorele utilizatorilor care le folosesc.

intel probleme procesoare noi

Intel a confirmat astazi ca patch-urile vulnerabilitatilor Meltdown si Spectre pentru procesoarele sale genereaza probleme foarte mari si pe calculatoarele care au componente mai noi, desi initial s-a respins aceasta teorie. Initial cei de la Intel au spus ca problemele procesoarelor vechi, care generau reporniri aleatorii ale calculatoarelor, nu afecteaza si procesoarele mai noi, insa astazi a confirmat faptul ca inclusiv acestea sunt afectate.

Intel a spus ca doar calculatoarele cu procesoare Broadwell si Haswell sunt afectate de reporniri subite, insa inginerii sai au reusit sa reproduca problema inclusiv pe calculatoarele cu procesoarele Sky Lake si Kaby Lake. Nici calculatoarele cu procesoare Intel din seria Ivy Bridge, sau Sandy Bridge, nu sunt scutite de probleme, deci daca aveti un calculator cu un asemenea procesor, ar fi bine sa evitati patch-urile Meltdown si Spectre.

Intel a afirmat ca inginerii sai au descoperit problema prin teste facute in companie si ca lucreaza constant pentru a descoperi sursa ei si pentru a o bloca, asltfel incat utilizatorii sa-si poata folosi calculatoarele fara probleme. Intel le va furniza partenerilor sai patch-uri in versiune beta pentru a testa si a vedea daca problema este rezolvata, ea afectand inclusiv serverele, deci foarte multe companii de hosting, si nu numai, pot fi afectate.

Intel confirma problemele procesoarelor noi cu patch-urile Meltdown si Spectre

Intel a confirmat deasemenea ca pentru procesoarele dedicate serverelor pot exista reduceri cu pana la 25% a performantelor, aceasta fiind o problema uriasa pentru companiile care au investit sume uriase in asemenea componente. Intel va lucra intens cu partenerii sai pentru a rezolva aceste probleme de performante, ele afectand inclusiv calculatoarele utilizatorilor obisnuiti, in functie de ceea ce se face pe ele in folosirea zilnica.

“As part of this, we have determined that similar behavior occurs on other products in some configurations, including Ivy Bridge-, Sandy Bridge-, Skylake-, and Kaby Lake-based platforms. We have reproduced these issues internally and are making progress toward identifying the root cause. In parallel, we will be providing beta microcode to vendors for validation by next week.”

Intel si Microsoft n-au reusit sa rezolve problemele procesoarelor fara a reduce substantial performantele calculatoarelor, insa cei de la Google s-au laudat ca au reusit sa faca asta pe Chromebook-urile proprii. Google nu a dezvaluit si secretul rezolvarii problemelor procesoarelor Intel, astfel ca Microsoft va trebui sa se descurce singura, compania lansand deja niste patch-uri cu probleme, Intel nerecunoscand initial ca toata lumea este afectata.

Intel pare sa fi intrat intr-o “gaura neagra” cu aceste vulnerabilitati ale procesoarelor sale, neparand sa fie vreo rezolvare posibila pentru ele, cel putin nu una care sa nu afecteze negativ experienta de folosire a calculatoarelor. Intel nu a spus si cand ar putea lansa noi patch-uri pentru procesoare care sa rezolve si aceste probleme cu repornirile subite, asa ca va trebui sa asteptam pana cand compania va anunta aparitia lor.