Orange are Cea mai Buna Retea de Internet Mobil si Voce

Orange a fost certificata ca avand cea mai buna retea de telefonie mobila in ceea ce priveste performantele internetului mobil, dar si ale apelurilor voce.

orange buna retea internet mobil voce

Orange a anuntat in cursul acestei zile ca a fost certificata de catre compania LCC International ca avnad cea mai buna retea de telefonie mobila in ceea ce priveste performanta serviciilor de internet mobil si voce. Anuntul a venit la cateva ore dupa ce Vodafone a facut unul identic, doar ca firma de certificare este complet diferita.

Orange si Vodafone au fost fiecare certificate ca avand cea mai performanta retea de telefonie mobila din Romania, situatie pe care o intalnim an de an cu operatorii. Orange sustine ca are performante superioare fata de Vodafone, Telekom si Digi Mobil in ceea ce priveste viteza de navigare pe internet si calitatea apelurilor voce facute in Romania.

Orange primeste cea de-a patra certificare anuala ca avand cea mai performanta retea de telefonie mobila din Romania, deci vorbim despre o traditie pentru operatorul telecom. Totul vine in urma investitiilor importante facute de catre cei de la Orange pentru a extinde si imbunatati reteaua de telefonie mobila din Romania in ultimii ani, experienta clientilor fiind cea care a fost imbunatatita simtitor.

Orange si Vodafone au retele foarte bune cu performante care le depasesc pe cele ale multor retele de telefonie mobila din tari europene mult mai avansate decat Romania. Avand in vedere ca ambele sunt certificate de catre companii independente, ramane ca fiecare dintre voi sa creada singur ceea ce doreste si sa judece performantele retelelor in functie de experientele personale.

Orange performante internet mobil voce romania

“Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce

București, 19 ianuarie 2018. Pentru al 4-lea an consecutiv, Orange este recunoscută drept reţeaua #1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce.

Certificarea este acordată de către LCC International, auditor extern independent şi una dintre cele mai mari companii de consultanţă şi servicii de telecomunicații din lume. În urma auditului, reţeaua Orange a fost certificată drept “reţeaua #1 pentru performanța serviciilor de voce și date mobile în zonele metropolitane și rurale din România.”

Această nouă certificare este încă o dovadă a faptului că în România utilizatorii se bucură de cea mai bună infrastructură de comunicaţii.

Certificarea LCC

Studiul comparativ LCC, realizat în perioada 27 noiembrie – 20 decembrie 2017, analizează performanţele principalilor 4 operatori telecom din România şi compară reţelele mobile din perspectiva serviciilor de voce şi date în diferite scenarii.

Realizat la nivel naţional în 32 de zone metropolitane  ale ţării (peste 150 de localităţi), dar şi pe drumurile de legătură dintre acestea, studiul oferă informaţii relevante şi o imagine de ansamblu asupra reţelelor mobile. Traseul pe care s-au desfăşurat testele a fost ales în mod independent şi aleatoriu de către auditor, fără o notificare prealabilă a operatorilor.

Măsurătorile au analizat parametri de performanţă ai serviciilor de voce şi date precum Voice over LTE, Voice over 3G & 2G, browsing de pagini web, streaming de conţinut video pe YouTube, servicii de upload și descărcarea de fișiere HTTP, folosind 16 smartphone-uri compatibile cu rețelele 4G+/4G/3G/2G.

Datele rezultate au arătat că Orange se află pe prima poziţie în majoritatea testelor, raportat la scorul maxim impus ca etalon de auditor, dar şi în comparaţie cu ceilalţi competitori.

În luna decembrie, pe durata desfăşurării testelor LCC, a fost înregistrată o creştere a traficului de date cu 84% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult decât atât, consumul mediu per utilizator la nivel de reţea a fost mai mare cu 76% raportat la aceeaşi perioadă.

În acest context, Ștefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România, a declarat ”Suntem în continuă mişcare şi ne dorim să fim aproape de lucrurile importante pentru fiecare dintre noi. Pentru aceasta, avem nevoie de acces la reţele ce oferă mobilitate sporită şi conectivitate neîntreruptă. Certificarea LCC reprezintă încă o confirmare a eforturilor depuse în acest sens. 1 din 2 români sunt conectaţi la reţeaua Orange România, iar clienţii noştri sunt în continuare singurii care se bucură de cea mai extinsă acoperire 4G la nivel naţional pentru serviciile de voce şi date.””

10 COMENTARII

  1. Cea care comanda si plateste asa numitul studiu. Si ei pot primi ub astfle de titlu doar sa comand si sa platesc studiul. E ceva de genu, ca la evenimentele organizate de camerele judetene de comert, toate firmele participante si platitoare primesc ub titlu de “cel mai bun…”