UBER: Trei Soferi au BATUT un Taximetrist in Bucuresti

UBER este in centrul unui nou scandal dupa ce trei soferi ai companiei au batut un taximetrist in fata unui club din Sectorul 4 al Bucurestiului, conform COTAR.

uber soferi bataie taximetrist bucuresti

UBER trece printr-un nou scandal in Romania dupa ce trei soferi au batut un taximetrist in fata unui club din Bucuresti, anuntul fiind facut de catre COTAR in cursul zilei de astazi, evenimentul fiind unul regretabil. UBER este in razboi deschis cu firmele de taxi si organizatia COTAR care ii reprezinta, insa aceasta este prima altercatie care are loc intre soferii celor doua platforme, desi anul trecut taximetristii au atacat cu oua masinile UBER.

UBER a negat initial ca in incident au fost implicati soferii sai, insa in urma cererilor facute de catre politie pentru verificarea numerelor de inmatriculare, compania a recunoscut faptul ca soferii ii apartin. Conform taximetristului agresat, acesta a fost inconjurat de catre cei trei soferi ai UBER in fata unui club din Bucuresti si agresat pana cand a reusit sa cheme ajutor prin statie, colegii sai reusind sa-l salveze si sa apeleze serviciul de urgenta 112.

Soferii UBER ar fi fugit pana in momentul sosirii politie si a SMURD-ului, insa asta conteaza mai putin deoarece sunt deja identificati in baza numerelor de inmatriculare ale masinilor cu care au ajuns si plecat de la fata locului. Deocamdata politia nu a oferit detalii despre ancheta inceputa in urma plangerii depuse de catre taximetristul agresat impotriva soferilor UBER, insa cel mai probabil vor veni detalii saptamana viitoare.

„COTAR semnalează o situaţie inadmisibilă: prima altercaţie între şoferii Uber şi taximetrişti a avut loc aseară, în Bucureşti, ca urmare a vidului legislativ creat de politicieni incompetenţi şi corupţi. Trei şoferi ai firmei UBER au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor care au ajuns la locul faptei să îl salveze pe cel atacat şi au sunat la serviciul unic de urgenţă 112. Şoferii UBER au fugit până la sosirea poliţiştilor şi ambulanţei SMURD.”

UBER: Trei Soferi au BATUT un Taximetrist in Bucuresti

Altercatia dintre soferii UBER si taximetrist a avut loc undeva in sectorul 4 si se pare ca exista inclusiv o inregistrare a cel putin unei parti din incident, deci ea va fi analizata de catre politie in ancheta aflata in desfasurare. Ca sa fiu complet sincer, este de condamnat gestul soferilor UBER, pentru ca rezolvarea problemelor dintre companie si cele de taxi nu sta in bataia in plina strada, ci in rezolvarea problemelor in spate usilor inchise ale birourilor celor care iau deciziile in Romania.

UBER sustine totusi ca soferii sai ar fi fost provocati in acest incident, lucru care nu este foarte greu de crezut, avand in vedere rivalitatea foarte mare dintre taximetristi si soferii companiei de transport. Interesant este cum au reusit sa se adune 3 soferi ai UBER in acelasi loc pentru a ataca un taximetrist si, desi poate parea o nebunie, nu e imposibil ca taximetristul sa-i fi chemat prin aplicatie in respectiva locatie si de aici sa fi pornit altercatia.

”Vă informăm că, între timp, autoritățile au venit către Uber cu o solicitare oficială de informații privind trei numere de înmatriculare asociate incidentului, diferite de cele care apar în video. Confirmăm că două dintre cele trei numere din solicitarea poliției se află în baza noastră de date și colaborăm cu autoritățile pentru a ajuta la elucidarea cazului. Până la clarificarea situației, cei doi parteneri au fost dezactivați. Pe de altă parte, avem suficiente motive să credem că a fost vorba despre o provocare. Uber condamnă ferm orice formă de violență, indiferent împotriva cui este îndreptată.”

UBER a fost declarata luna trecuta, de catre CEJ, drept o companie de transport de persoane care trebuie sa fie licentiata in tarile in care activeaza, lucru pe care l-a facut deja in unele orase importante din Europa. In Bucuresti UBER inca nu a fost interzisa, desi Primaria Bucuresti a avut o tentativa la finalul anului 2017, insa deocamdata nimic nu s-a concretizat in interzicerea serviciului de transport de persoane si probabil nici nu va avea o asemenea finalitate.

6 COMENTARII

  1. astea au fost declaratiile…dar politia spune ca au fost 3 persoane batute..printre care una identificata cu numele george69 cu viorel

  2. Nu-s nici pro nici contra atat la taximetristi cat si uberisti, insa la cate chestii din trecut am asistat si am intalnit pe fondul clanurilor taximetristii e bine ca mai are cine sa le mai dea in mutra si lor. Astfel ca, cu mai sus mentionatii clanuri de taximetristi au patit multi si chiar eu era sa patesc (dar eu am avut spatele gros si nu avut tupeu cat de multi erau ei), simpla taiere de fata sau sicanare in trafic si tu cel care circulai regulamentar il atentionai cu claxon sau lumini pe nea taximetrist il irita tot pe el, imediat dadea prin statie si te flancau vreo 5 ca el si te bagau prin te miri ce parapeti sau alte cele (si au patit multi saracii chestia asta din pacate) sau mai rau iti bubuiau masina cu batele de baseball de nu te vedeai (si astea sunt cazuri din mai multe orase ale tarii care le-am intalnit). Asa ca si aici cine stie care a fost marul discordiei de au vrut uberistii sa ii reguleze mutra lui nea taxi driver.