Vodafone are Cea mai Performanta Retea Mobila din Romania

Vodafone are cea mai performanta retea mobila din Romania, operatorul de telefonie mobila primind recent certificarea in urma unui audit extins in tara.

vodafone performanta retea mobila romania

Vodafone a fost certificata pentru al patrulea an consecutiv ca avand cea mai performanta retea mobila din Romania, rezultatele operatorului fiind demne de toata lauda. Cei de la Vodafone se lauda cu certificarea Best in Test facuta de catre cei de la P3 Communications, aceeasi companie certificand compania Vodafone si in anii anteriori.

Vodafone a anuntat ca verificarea retelei sale a fost facuta in perioada noiembrie – decembrie a anului 2017, iar mai jos aveti o harta care va arata si unde s-au facut testele. Vodafone a obtinut cel mai mare punctaj pentru serviciile de date mobile si cel mai mare scor total, avand cea mai buna experienta de utilizare a YouTube, plus navigarea pe internet.

Vodafone buna retea romania

Vodafone a avut reteaua testata in 40 de localitati din Romania in tandem cu cele ale celorlalti mari operatori din tara si se pare ca ramane in continuare cea mai performanta. Vodafone a facut investitii masive in reteaua sa de telefonie mobila, lansand si Supernet 4.5G anul trecut, iar aceste investitii par sa dea roade acum, cu rezultate pe masura asteptarilor.

Vodafone buna retea romania 1

Vodafone nu are la fel de multi clienti precum cei de la Orange, insa a intrecut Vodafone de ceva vreme si continua sa atraga noi abonamti, sau utilizatori de cartele cu oferte foarte bune. Din cate se pare, cei de la Vodafone vor ramane in fruntea pietei mobile cu performante foarte bune si in 2018, insa astept si anunturi similare de la Orange si Telekom in curand.

Rețeaua Vodafone, certificată pentru al patrulea an consecutiv drept „Cea mai performantă rețea mobilă din România”

  • Pentru al patrulea an consecutiv, rețeaua Vodafone România a primit certificarea „Best in Test”, care atestă cea mai bună performanță a serviciilor de voce și date mobile din România
  • Testarea tuturor rețelelor mobile din România a fost efectuată în perioada noiembrie – decembrie 2017, în mai multe orașe, localități rurale și pe drumurile de legătură dintre acestea, traseul fiind selectat în mod independent de către P3 communications
  • Potrivit rezultatelor, Vodafone România a obținut cel mai mare scor total și, totodată, cel mai mare punctaj pentru serviciile de date mobile în rândul operatorilor de telefonie mobilă din România, oferind cele mai bune experiențe de utilizare YouTube și de navigare pe internet

București, 18 ianuarie 2018 – Rețeaua Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România pentru al patrulea an consecutiv, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de voce și date mobile, în urma testării tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent P3 communications, în noiembrie și decembrie 2017.

Totodată, rezultatele testelor realizate de P3 communications arată că Vodafone România a obținut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile și oferă cea mai bună experiență de navigare pe internet și de utilizare YouTube în comparație cu ceilalți operatori.

„La scurt timp după lansarea Supernet™ 4.5G, rețeaua noastră este recunoscută, încă o dată, drept cea mai bună din țară. Certificarea Best in Test acordată de către auditorul independent P3 communications pentru al patrulea an consecutiv este o performanță extraordinară, care la nivel mondial a mai fost atinsă doar de doi operatori, unul din Germania și altul din Elveția. Vreau să transmit mulțumiri și felicitări echipei noastre de ingineri de rețea care a făcut posibilă această reușită și care, după părerea mea, este cea mai bună din România. Acest rezultat este o confirmare a angajamentului și a consecvenței noastre pe termen lung de a oferi utilizatorilor cele mai bune experiențe de voce și date mobile”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Măsurătorile efectuate de către auditorul independent P3 communications între 23 noiembrie și 16 decembrie 2017, arată că, în comparație cu alte rețele de comunicații mobile din țară, Vodafone România a obținut certificatul „Best in Test” și „Best in Data” în campania „Mobile Benchmark Romania”. Campania de testare comparativă a rețelelor mobile s-a desfășurat în peste 40 de localități – orașe mari și mici, localități rurale – și pe drumurile de legătură dintre acestea de pe întreg teritoriul României și a inclus peste 35.000 de teste de voce și date. Localitățile au fost selectate în mod aleatoriu și independent de către P3 communications și au inclus Aiud, Alba-Iulia, Beclean, Botoșani, Brăila, București, Cernavodă, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Gura Humorului, Iași, Pitești, Tecuci, Timișoara, Tulcea, Vama, Vaslui.

Metodologia de testare este actualizată anual de către P3 communications, pentru a reflecta așteptările tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa capabilitățile maxime ale rețelelor mobile. P3 communications stabilește traseele de testare în mod independent și aleatoriu în fiecare an, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și a reflecta experiența reală a clienților care folosesc rețelele furnizorilor de servicii de date și de telefonie mobilă.

Vodafone România a lansat Supernet™ 4.5G în octombrie 2017, care oferă utilizatorilor optimizare superioară pentru streaming video, securitate îmbunătățită integrată în rețea și lățime de bandă mai mare. Supernet™ 4.5G este prima rețea mobilă care a demonstrat viteze în jurul valorii de 800Mbps utilizând un smartphone lansat comercial.”

12 COMENTARII

  1. Daca au aplicat metoda ca in Germania normal ca sunt buni. Aici au oferit cartele gratuite pentru aceste teste. In momentul in care se conecta cartele respectiva pe o celula , arunca toti utilizatorii afara. Au fost prinsi si au primit o amenda frumoasa

  2. Am fost abonat Vodafone de la inceput ( Connex). Acum un an an trecut la Oranje si nu regret. Oferte mai bune plus tf. J5 cu android 7. In week end internet nelimitat. La vodafone te rugai pentru asa ceva. Plus ca nu aveam acoperire in zona de lucru. Aplicatia lor functioneaza defectuos si nimic nu este gratuit. Sa fie sanatosi cu rezultatul lor dar sunt nesimtiti.