Samsung Vorbeste despre Investigatia privind Limitarea Performantelor Telefoanelor

Samsung a facut primele declaratii dupa ce o investigatie a fost pornita impotriva sa in baza unor acuzatii privind limitarea performantelor telefoanelor.

samsung limitare performante telefoane

Samsung este investigata de autoritatile din Italia pentru acuzatii privind limitarea performantelor telefoanelor proprii prin actualizari lansate pentru sistemul de operare Android de-a lungul timpului. Autoritatile din Italia au pornit invstigatia in urma unor plangeri facute de catre consumatori impotriva companiei Samsung si separat de ea investigheaza inclusiv compania Apple, americanii recunoscand deja ca fac acest lucru.

Samsung a negat astazi ca limiteaza performantele telefoanelor sale prin actualizari lansate pentru sistemul de operare Android, anuntand in acelasi timp ca va coopera cu autoritatile pentru clarificarea situatiei. Autoritatile italiene au perchezitionat deja birourile locale ale Samsung si Apple in cautare de informatii care sa dovedeasca sau sa infirme acuzatiile clientilor, insa detalii privind descoperirile lor nu au fost deocamdata facute.

Samsung nu a mai fost acuzata vreodata ca limiteaza performantele telefoanelor proprii prin actualizari ale Android din cauza degradarii bateriilor, asa cum face Apple cu propriile telefoane iPhone inca de anul trecut, dar in secret, pana acum. Ca sa fiu complet sincer cu voi, nu cred ca Samsung a limitat performantele telefoanelor sale din cauza degradarii bateriei dupa minim 1 an de utilizare, altfel s-ar fi descoperit pana acum aceste anomalii.

“Samsung does not provide the software updates to reduce the product performance over the life cycle of the device. We will fully cooperate with Italian Authority for Market and Competition’s investigation in Italy to clarify the facts.”

Samsung instaleaza Android in telefoanele sale, iar daca ar fi limitat performantele telefoanelor, atunci pana acum ar fi descoperit cineva cu siguranta acest lucru si ar fi fost un scandal imens din cauza acestei practici. Samsung este trasa in acest scandal din cauza companiei Apple, care limiteaza performantele iPhone in mod arbitrar din cauza degradarii bateriilor telefoanelor sale, asa ca nu prevad ca investigatia sa dovedeasca ceva contrar afirmatiilor coreenilor.