Samsung Investigata de Autoritati ca Reduce Performantele Telefoanelor

Samsung este investigata de autoritati pentru acuzatii ca reduce performantele telefoanelor mobile, compania Apple fiind deasemenea in vizorul lor.

samsung acuzata reduce performante telefoane

Samsung este in premiera investigata de catre autoritati pentru ca ar reduce perfomantele telefoanelor sale pentru a forta clientii sa cumpere noi modele ale acestora, de acelasi lucru fiind acuzata si compania Apple, dar in cazul americanilor stim povestea. Autoritatile pentru protectia consumatorilor din Italia au initiat doua anchete separate impotriva celor doua companii, iar cea impotriva Samsung este prima de acest gen initiata vreodata undeva.

Autoritatile din Italia sustin ca au primit multe plangeri de la clienti care raporteaza faptul ca Apple si Samsung au exploatat punctele slabe ale unor componente si au redus performantele, plus durata de viata a telefoanelor. Autoritatile spun ca totul s-ar fi facut prin actualizari ale sistemelor de operare Android si iOS, utilizatorii afirmand ca performantele telefoanelor ar fi fost reduse in toate cazurile in urma instalarii unor actualizari de sistem.

Samsung este investigata de autoritati ca reduce performantele telefoanelor

Pentru a-si proba acuzatiile autoritatile pentru protectia consumatorilor au colaborat cu echivalentul ANAF-ului din Italia pentru a perchezitiona birourile locale ale celor doua companii si a strange probe impotriva lor. Ce s-a adunat deocamdata nu se stie, dar se pare ca ar urma sa fie initiat un proces impotriva lor pentru incalcarea legislatiei italiene privind protectia consumatorilor, situatia pentru ambele companii fiind extrem de dificila.

„PROCEDURES STARTED AGAINST SAMSUNG AND APPLE FOR SMARTPHONE SOFTWARE UPDATES. In particular, professionals set up a general commercial policy aimed at exploiting the shortcomings of some components to reduce the performance of their products over time and induce consumers to purchase new versions of the same; they would have been proposed to customers software updates of their mobile phones without reporting the possible consequences of the same update and without providing sufficient information to maintain an adequate level of performance of such devices, promoted and purchased for their specific and high technological characteristics.”

Ca sa fiu complet sincer, sunt surprins ca Samsung este prinsa in acest scandal, iar asta nu pentru ca ar fi existat o confirmare de la coreeni ca nu sunt limitate performantele telefoanelor din cauza bateriilor degradate. Este cunoscut faptul ca telefoanele Samsung cu Android au performante proaste in timp, dar totdeauna Android-ul a fost de vina, nu neaparat limitarea performantelor componentelor integrate, asa ca nici nu stiu ce sa mai zic.

Autoritatile din Italia isi continua investigatia si cred ca foarte multa lume asteapta cu interes ceea ce vor avea ele de spus. Voi ce parere aveti ?