Samsung Investigata de Autoritati ca Reduce Performantele Telefoanelor

Samsung este investigata de autoritati pentru acuzatii ca reduce performantele telefoanelor mobile, compania Apple fiind deasemenea in vizorul lor.

samsung acuzata reduce performante telefoane

Samsung este in premiera investigata de catre autoritati pentru ca ar reduce perfomantele telefoanelor sale pentru a forta clientii sa cumpere noi modele ale acestora, de acelasi lucru fiind acuzata si compania Apple, dar in cazul americanilor stim povestea. Autoritatile pentru protectia consumatorilor din Italia au initiat doua anchete separate impotriva celor doua companii, iar cea impotriva Samsung este prima de acest gen initiata vreodata undeva.

Autoritatile din Italia sustin ca au primit multe plangeri de la clienti care raporteaza faptul ca Apple si Samsung au exploatat punctele slabe ale unor componente si au redus performantele, plus durata de viata a telefoanelor. Autoritatile spun ca totul s-ar fi facut prin actualizari ale sistemelor de operare Android si iOS, utilizatorii afirmand ca performantele telefoanelor ar fi fost reduse in toate cazurile in urma instalarii unor actualizari de sistem.

Samsung este investigata de autoritati ca reduce performantele telefoanelor

Pentru a-si proba acuzatiile autoritatile pentru protectia consumatorilor au colaborat cu echivalentul ANAF-ului din Italia pentru a perchezitiona birourile locale ale celor doua companii si a strange probe impotriva lor. Ce s-a adunat deocamdata nu se stie, dar se pare ca ar urma sa fie initiat un proces impotriva lor pentru incalcarea legislatiei italiene privind protectia consumatorilor, situatia pentru ambele companii fiind extrem de dificila.

“PROCEDURES STARTED AGAINST SAMSUNG AND APPLE FOR SMARTPHONE SOFTWARE UPDATES. In particular, professionals set up a general commercial policy aimed at exploiting the shortcomings of some components to reduce the performance of their products over time and induce consumers to purchase new versions of the same; they would have been proposed to customers software updates of their mobile phones without reporting the possible consequences of the same update and without providing sufficient information to maintain an adequate level of performance of such devices, promoted and purchased for their specific and high technological characteristics.”

Ca sa fiu complet sincer, sunt surprins ca Samsung este prinsa in acest scandal, iar asta nu pentru ca ar fi existat o confirmare de la coreeni ca nu sunt limitate performantele telefoanelor din cauza bateriilor degradate. Este cunoscut faptul ca telefoanele Samsung cu Android au performante proaste in timp, dar totdeauna Android-ul a fost de vina, nu neaparat limitarea performantelor componentelor integrate, asa ca nici nu stiu ce sa mai zic.

Autoritatile din Italia isi continua investigatia si cred ca foarte multa lume asteapta cu interes ceea ce vor avea ele de spus. Voi ce parere aveti ?

31 COMENTARII

  1. Era de știut ca și ăștia reduc performanțele ! Cum altfel sa cumpere oamenii telefoane noi in fiecare an ! Nemernicii sper sa plătească și ei și cei de la Apple ! Asta este furt !!

  2. Furt- Infracțiune care constă în însușirea pe nedrept a unui lucru mobil din posesiunea sau deținerea unei persoane, fără consimțământul acesteia

  3. “Este cunoscut faptul ca telefoanele Samsung cu Android au performante proaste in timp, dar totdeauna Android-ul a fost de vina, nu neaparat limitarea performantelor componentelor integrate, asa ca nici nu stiu ce sa mai zic.”

    Ai ceva oficial, sau părerea personală? De unde știi că Android a fost mereu de vină?

  4. Să nu uităm că este vorba despre suspiciune, deocamdată nu s-a demonstrat vinovăția.
    Dacă Samsung este vinovată de înșelăciune, atunci să suporte consecințele!

  5. waaa ce corect esti, precum un berbec. Din cauza asta esti si sarac, ca respecti legile ca un sclav facute de altii pt tine dar nu si pt ei

  6. Stai linistit ca nu o sa ajunga nicaieri ancheta asta in privinta samsung deoarece comunitatea de pe xda si-ar fi dat seama imediat de acest lucru(tot ei au semnalat trisarea in benchmark de catre diverse companii), androidul are un oarecare avantaj in aceasta privinta fata de ios(pentru utilizatori)…companiile nu pot sa ascunda chestii in android deoarece se pot depista foarte usor ,ca limitarea performantelor de ex. prin monitorizarea cpu, gpu, ram, viteza de citire/scriere de la un benchmark sau joc performant pana la simpla deschidere a aplicatiei pentru telefon.

  7. Ar putea sa o investigheze pentru instalarea fortata a anumitor aplicatii si diverse “functii” pe care nu le poti dezinstala/dezactiva(functii care consuma excesiv bateria).

  8. Și ce anume poste investiga în cazul ăsta? Samsung îți oferă produsul propriu, nu te obligă să îl cumperi.
    Bloatware-ul este o problemă morală, dar în niciun caz una legală.
    Mai bine te-ai uita la bloatware-ul iOS, că ai ce vedea.

  9. Evident ca cei doi titani trebuiau inlantuiti precum Prometeu dar in cazul meu un alcatel era bruiat franat de o aplicatie fantoma greu pana sa o dezinstalez acu e ok la fel Samsung Galaxy blocat complet cateva ore in timp ce downloada o aplicatie acum merge blana pana la scandalul snow cu amery cu urechiusa pe europeni la orice apel se auzea un fasait harait.Sunt geek dar am cam peste o suta de teluri si sub o duzina de smarturi dar Samsung era inaintea Apple Nokia mai intaai si prima ptima Motorola..Toate patru produc smarturi iar de Iphone sorry toate arata cam la fel…Incercam cu un Alwiev?fratilor mai gustati si alte modele auzi Iphone care au imitat un Nokia prototip iosul era a lor apoi Nokia a inaintat proces Apple tot asa F22 rapttor e Rafale Dasault stelth prototipe Ford Gt 40 e Lola englez spionaj industrial se cheama.

  10. Nu reduc nicio performanta, doar nu oferă update uri la timp sau nu pe termen lung și te obliga sa cumperi alt terminal pt a beneficia de ultima versiune de android
    Fata de ios la android sa r depista acest lucru foarte ușor

  11. Pe principiul “sa moara si capra vecinului”, articolul nu e decat o noua dovada a extremismului “fanilor”.
    Din fericire:
    1) Atat Apple cat si Samsung (cat si sltii) vor continua sa scoata noi produse (cu elemente furate, copiate sau inovatoare…irelevant…problema patentelor a mers deja cam departe)
    2) Snobii Apple vor ramane intotdeauna niste neintelesi. Puristii Android vor ramane intotdeauna niste martiri.
    Oamenii normali se uita dincolo de brand.

    Rage on fan boys

  12. Nu va excitati – Samsung nu reduce nici o performanta . Si nici Android nu pierde din performanta in timp , ci performanta creste cu fiecare update.
    S7 al meu , vechi de aproape doi ani are 1 update major (Nougat) si vreo 5-6 update-uri minore (rom-uri noi) . Tocmai am facut un test Geekbench ca sa vad in ce fel update-ul pt Meltdown i-a afectat performanta .
    Surpriza , performanta e mai mare decat inainte . Scot 5992 in geekbench , adica peste orice iPhone 7(Plus) care e mai tanar cu jumatate de an .
    Deci , mult trolling si minciuni .

  13. Nu poate decat sa ma bucure faptul ca in alte tari din lume protectia consumatorului chiar exista si se misca rapid la sesizarile consumatorilor. Asteptam si in Romania aceeasi atitudine vioaie!

  14. Samsung a invatat din propriile greseli mai ales in cazul bateriilor care acum sint cu ani lumina peste cele de la Apple. Spera ca Apple sa invee la randul ei ceva din asta, altfel o sa-mi fie mila de Ifoanele tale.