Facebook a Inventat o noua Unitate de Masura a Timpului

Facebook a inventat o noua unitate de masura a timpului, aceasta avand denumirea Flicks si fiind creata pentru o intrebuintare cu adevarat speciala.

facebook flicks unitate masura timp

Facebook a inventat o noua unitate de masura a timpului, compania americana depasind limitele posibilului si reusind sa anunte lumea cu privire la inventarea a ceva ce parea imposibil pana in prezent. Ceid e la Facebook au ales denumirea Flicks pentru aceasta noua unitate de masura a timpului, ea fiind definita de catre companie ca fiind cea mai mica unitate de masura a timpului, care a carei “marime” este mai mare de o nanosecunda.

Facebook defineste Flicks ca fiind a 1/705,600,000 parte a unei secunde, in timp ce o nanosecunda este a 1/1,000,000,000 parte a unei secunde, deci un/o Flick are o durata de 1.41723356 nanosecunde. Practic, Facebook s-a gandit ca-si poate pune amprenta asupra istoriei prin modificarea modului in care percepem timpul si cum putea face asta mai bine decat prin inventarea unei unitati de masura separate pe care sa o impuna ?

Facebook a inventat o noua unitate de masura a timpului

Acum daca va intrebati de unde vine denumirea Flick, ei bine Facebook sustine ca ea reprezinta combinatia dintre cuvintele frame si tick, unitatea de masura Flick fiind creata pentru a masura durata de redare a unui cadru intr-un clip video. Compania Facebook sustine ca folosind Flicks pot fi sincronizate mai usor si mai exact cadrele clipurilor video, insa desigur ca asta va impune invatarea unor noi metode de a face aceste sincronizari.

ideea de a inventa o noua unitate de masura, special gandita pentru a ajuta la sincronizarea mai buna a cadrelor din clipurilor video, a aparut anul trecut, iar cei de la Facebook au pus-o abia acum in practica. Desi cei de la Facebook au inventat denumirea Flick pentru aceasta noua unitate de masura, ramane de vazut daca ea va fi adoptata si de catre cei care sincronizeaza clipuri video, pentru ca altundeva e putin probabil sa fie folosita.