iPhone X: Noi Estimari Anunta Vanzari Impresionante

iPhone X ar fi generat vanzari impresionante pentru compania Apple in T4 2017, telefonul fiind prezentat ca extrem de popular in multe piete de pe glob.

iphone x vanzari impresionante

iPhone X este in centrul atentiei zilele acestea deoarece analistii fac estimari care dintre care mai ciudate cu privire la vanzarile pe care telefonul le-a avut in cursul celui de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2017. Daca acum cateva ore va prezentam datele celor de la CIRP cu privire la vanzarile iPhone X si observam ca acestea ar fi fost cu mult sub asteptari, acum cei de la Canalys sustin ca de fapt iPhone X ar fi avut un trimestru fiscal excelent pentru cei de la Apple.

iPhone X s-ar fi vandut in 29 de milioane de exemplare in T4 2017, o cifra care reprezinta undeva pe la 35% din vanzarile totale de telefoane iPhone pe care compania Apple le-a avut in T4 2016. Anul acesta se asteapta ca vanzarile sa fie usor mai mari fata de cele 78 de milioane de unitati din T4 2016, deci iPhone X ar putea reprezenta peste o treime din vanzarile de telefoane iPhone din T4 2017.

iPhone X: noi estimari anunta vanzari impresionante

Doar in China s-ar fi vandut 7 milioane de unitati ale iPhone X, adica un sfert din total si putem presupune ca in SUA s-a mai vandut inca pe atat, restul de jumatate fiind atribuit celorlalte cateva zeci de tari in care telefonul este vandut. Drept explicatie pentru vanzarile bune sunt date subventiile operatorilor de telefonie mobila, programul Apple de vanzare in rate si cele de buy back pentru vechile modele de telefoane.

“One major benefit to Apple is that customers are increasingly realizing the residual value of their old smartphones, opting for trade-in programs to offset the high price of the iPhone X. Apple is looking at its best performance to date, all thanks to the massive changes it made to its portfolio in Q3.”

Ca sa fiu complet sincer, sunt uimit de cat de putine stiu analistii in legatura cu vanzarile iPhone X, altfel n-am fi vazut estimari atat de diferite pentru evolutia telefonului pe pietele globale in T4 2017. Realitatea este ca analistii nu prea au habar ce fel de succes a avut iPhone X, iar compania Apple nu va oferi detalii despre asta, asa ca ramane doar sa vedem care sunt vanzarile totale ale iPhone in T4 2017.