Siri: iata CAT de Folosit este Asistentul personal Apple

Siri este unul dintre cei mai populari asistenti personali, iar compania Apple a anuntat astazi care este gradul de utilizare al serviciului sau.

Siri Folosit Asistentul Apple

Siri este asistentul personal dezvoltat de catre compania Apple si lansat in anul 2011 impreuna cu iPhone 4S, el fiind un serviciu central pentru ecosistemul celor din Cupertino. Siri este disponibil intr-o varietate de limbi in momentul de fata, mai putin cea romana, iar compania Apple ii extinde constant functionalitatea si suportul pentru limbile in care poate sa inteleaga comenzile.

Siri este extrem de popular multumita tuturor acestor functii oferite de catre compania Apple, iar astazi cei din Cupertino au anuntat ca 500 de milioane de iDevice-uri folosesc asistentul personal. Nu se stie daca vorbim despre iPhone, iPad, iPod Touch/Apple TV/Mac-uri unice, sau numarul total de persoane care folosesc Siri este de fapt mai mic decat cifra anuntata de catre Apple.

Aceasta cifra privind numarul de produse Apple care au Siri activ a fost anuntat astazi de catre cei din Cupertino impreuna cu informatiile privind lansarea HomePod si data de precomanda. Ca sa fiu complet sincer, numarul anuntat de catre compania Apple este mult mai mare decat ma asteptam, iar asta pentru ca Siri nu are suport pentru chiar orice limba de pe planeta.

“Siri, now actively used on over half a billion devices, has developed a deep knowledge of music and understands your preferences and tastes. And with Siri, HomePod can send a message, set a timer, play a podcast, check the news, sports, traffic and weather, and even control a wide range of HomeKit smart home accessories.”

Apple s-a axat totusi pe ceea ce este mai important, insa numarul produselor Apple compatibile cu Siri pe care este folosit asistentul personal este mai mic de jumatate fata de numarul de produse active. O implementare a suportului pentru mai multe limbi ar creste si numarul de produse Apple care folosesc Siri in mod activ, dar nimeni nu stie cand va implementa Apple suport pentru limbi noi, inclusiv cea romana.