iOS 11.3: Cum vor Reduce Aplicatiile Consumul de Baterie

iOS 11.3 are gandita de catre compania Apple o functie speciala pentru dezvoltatori care permite cresterea autonomiei bateriei iPhone si iPad.

ios 11.3 aplicatii consum baterie

iOS 11.3 are implementat de catre compania Apple un meniu special in sectiunea dedicata informatiilor despre baterie, el afisand informatii esentiale privind bateria telefoanelor iPhone. Mai exact, compania Apple ne va permite ca in iOS 11.3 sa vedem cat de afectata este bateria telefoanelor iPhone de utilizarea indelungata pentru a sti daca performantele sunt reduse.

Inainte ca aplicatiile sa fie lansate in AppStore, dezvoltatorii care le creeaza pentru iOS 11.3, si nu numai, vor putea folosi o functie numita Energy Organizer pentru a se asigura ca ele nu consuma multa energie din baterie. Aceasta fucntie este oferita de catre compania Apple impreuna cu Xcode 9.3, ea fiind gandita special pentru iOS 11.3 si reducerea consumul de baterie ale iPhone.

Functia implementata de catre Apple pentru Xcode si iOS 11.3 ii va alerta pe dezvoltatori in momentul in care aplicatia lor “streseaza” prea mult procesorul si consuma multa energie. Dezvoltatorii vor putea vedea aceste informatii chiar cand isi dezvolta aplicatiile pentru a sti cum sa le optimizeze astfel incat ele sa nu consume in mod inutil energia bateriei iPhone.

Chiar si dupa lansarea aplicatiei in AppStore dezvoltatorii vor putea vedea in rapoartele de inchidere subita ale aplicatiilor informatii privind consumul excesiv de energie din baterie. Acestea fiind spuse, Apple incerca nu doar sa rezolva problema reducerii performantelor iPhone cu iOS 11.3, ci sa si ajute dezvoltatorii sa reduca substantial consumul de energie al bateriei iPhone.

20 COMENTARII

  1. Cam trist ca a fost nevoie de un scandal imens si de niste procese pentru ca sa ia niste masuri. Oricum se laudau de mult, din ios 8 sau ios 9, cu masuri care optimizau consumul de baterie. Om vedea acum daca imbunatatesc cu ceva sau e doar gargara.

  2. E clar. Husa cu power bank in permanenta. Conducerea apple cred ca e batuta in cap. In los sa schimbe chinezariile astea de baterii cu unele de calitate , prefera sa reduca consumul aplicatiilor. Niste dobitoci.

  3. Teoria pare buna însă realitatea nu se va schimba semnificativ!
    Pe același principiu, cu cât am face mai multe studii de fezabilitate, cu atât costul unei autostrăzi ar ajunge aproape de zero…!!

  4. “HomePod specs are indicating that Apple is serious about the audio quality on the device. Today, we’ve discovered that the smart speaker will support FLAC out of the box.”

  5. Vestile sunt bune. Speram ca aceste schimbari sa aduca imbunatatiri la battery life. ? Pt mine autonomia e cea mai importanta, apoi fouiditatea os si apoi camera.

  6. Telefoanele s-au subtiat prea mult, in detrimentul bateriei. Fiecare si-a facut un titlu de glorie dintr-o fractiune de mm “castigata”, de parca te-ai barbieri cu tlf.

  7. Imposibil fizic..totusi nu se vrea soarta note 7
    Iphone x nu are nicio problema din acest punct
    Cel putin 3000 va avEa iphone de 6.5” unde preconizez unde a la 3300-3500