Problema Stupida a primului Smartphone cu Cititor de Amprenta in Ecran

Primul smartphone cu cititor de amprenta in ecran are o problema neobisnuita care arata compromisurile ce trebuie facute pentru a folosi asemenea telefoane.

problema smartphone cititor amprenta ecran

Vivo X20 Plus UD a fost lansat in cursul zilei de ieri de catre compania chinezeasca Vivo, acesta fiind primul smartphone care are un cititor de amprente integrat in ecran. Vivo X20 Plus UD foloseste o tehnologie a Synaptics pentru a integra cititorul de amprente in ecran, acesta fiind primul producator care si-a facut curajul de a oferi o asemenea functionalitate pentru un telefon mobil inteligent.

Vivo X20 Plus UD are o functie foarte interesanta si “de viitor” pentru smartphone-uri, dar iata ca ea este afectata deja de o problema pe care cei de la Apple si Samsung probabil au descoperit-o deasemenea. Mai exact, cititorul de amprente de sub ecranul Vivo X20 Plus UD nu va functiona cu orice fel de folii aplicate peste ecranul telefoanelor, ci doar cu unele speciale.

Vivo X20 Plus UD nu va citi amprentele utilizatorilor prin ecran daca folia de protectie folosita depaseste o anumita grosime, compania Vivo aplicand una din fabrica peste telefoane pentru a le proteja ecranele. Utilizatorii n-au probleme de la inceput cu utilizarea cititorului de amprente din Vivo X20 Plus UD, insa daca schimba ecranul, fie cumpara o folie de la producator, fie cauta una de grosimea potrivita.

Era de asteptat ca o folie prea groasa sa genereze probleme pentru folosirea cititorului de amprente din Vivo X20 Plus UD, iar acesta ar putea fi un motiv din cauza caruia Apple si Samsung n-au implementat tehnologia in propriile telefoane. Limitarea aceasta obliga oamenii sa foloseasca folii care poate nu ofera protectia sau claritatea dorita pentru propriile telefoane, dar probabil ca pentru chinezii de rand asta va conta mai putin.