iPhone XS: Apple vrea sa Renunte la OLED, ce Modele va Lansa

iPhone XS vine cu o surpriza complet neasteptata de la compania Apple, americanii avand 4 modele noi ale iPhone in momentul de fata, dar numai 3 vor fi lansate.

iphone xs apple ecran lcd

iPhone XS este asteptat ca inlocuitor pentru iPhone X in 2018, insa zvonurile privind lansarea noului telefon mobil incep sa devina din ce in ce mai ciudate in ultima vreme, culminand cu ceea ce auzim astazi. Conform unor informatii furnizate de catre o publicatie asiatica, Apple a gandit nu mai putin de 4 noi modele ale iPhone pentru anul acesta, un iPhone 9, doua modele ale iPhone XS si un model al iPhone XS Plus, dar numai 3 urmeaza sa fie lansate.

iPhone XS avea doua modele proiectate de catre compania Apple, unul cu ecran LCD cu diagonala de 6 – 6.1 inch si unul OLED cu ecran care are diagonala de 6 – 6.1 inch, un singur model urmand a ajunge pe piata. Conform unor informatii aparute astazi, compania Apple ar vrea sa lanseze un singur model al iPhone XS cu ecran care are diagonala de 6 – 6.1 inch, dar acesta nu ar avea ecran OLED, ci ecran LCD, mai ieftin si mai usor de produs.

iPhone XS cu ecran LCD de 6 – 6.1 inch nu ar fi singurul iPhone cu ecran LCD de anul acesta deoarece Apple vrea sa lanseze si un iPhone 9 cu ecran fabricat din acelasi tip de material, doar ca acesta va avea o diagonala de 5.8 inch. Alegerea LCD-ului in locul OLED pentru iPhone 9 este cat se poate de logica deoarece OLED-ul ar fi crescut pretul de productie foarte mult, insa renuntarea la OLED pentru iPhone XS are la baza alte motivatii.

iPhone XS – Apple renunta la OLED si alege ecranele LCD

iPhone XS Plus ar urma sa fie singurul model al iPhone care are ecran OLED, acest telefon urmand a avea ecranul cu diagonala de 6.4 – 6.5 inch, deci va avea dimensiunile unui iPhone 8 Plus, doar ca va avea ecran mult mai mare. Apple va includ acel ecran OLED de 6.4 – 6.5 inch intr-o carcasa de dimensiunile iPhone 8 Plus si va elimina butonul Home, mentinand totusi Face ID pentru recunoastere faciala, decupajul urmand a fi deasemenea prezent.

“Apple has been developing four next-generation iPhone projects: a 5.7- to 5.8-inch LCD device; a 6.0- to 6.1-inch LCD device; a 6.0- to 6.1-inch OLED device; and a 6.4- to 6.5-inch OLED device. But the vendor is likely to eventually launch the two LCD phones and the 6.4- to 6.5-inch OLED one.”

iPhone XS, iPhone XS Plus si iPhone 9 vor avea toate Face ID integrat, in ciuda tipurilor diferite de ecrane care urmeaza sa fie folosite, compania Apple aducand decupajul inclusiv pentru ecranele LCD anul acesta. Decizia de a nu fabrica si iPhone XS si iPhone XS Plus cu ecrane OLED are cel mai probabil la baza faptul ca nu pot fi cumparate suficient de multe ecrane pentru ambele modele, dar si ca pretul ecranului mai mare va fi cu mult mai ridicat.

iPhone XS si iPhone XS Plus sunt asteptate de fanii Apple care cred ca iPhone X are nevoie de multe imbunatatiri, insa cred ca al doilea model va fi mai cautat in oferta companiei Apple dupa ce va fi lansat. Ca sa fiu complet sincer, cred ca Apple ar trebui sa lanseze si iPhone XS si iPhone XS Plus cu ecrane OLED, insa totul depinde de ceea ce vor decide in final americanii, situatia fiind cu siguranta mult mai complicata decat pare la o prima vedere.