Un Regizor Faimos Lauda Camera Telefoanelor iPhone

Steven Soderbergh Lauda Camera iPhone

Steven Soderbergh este unul dintre cei mai cunoscuti regizori de pe planeta, cu foarte multe filme si seriale de succes, iar intr-un interviu recent a afirmat ca a folosit cu succes iPhone pentru a filma fime de lung metraj. Unseen este cel mai recent film regizat de catre Steven Soderbergh, acesta fiind filmat in totalitate cu iPhone, regizorul laudand calitatea inregistrarii facute folosind telefonul mobil.

Steven Soderbergh a afirmat ca intregul film a fost filmat in 4K, iar proiectarea pe un ecran similar cu cel al unui cinematograf releva o calitate la fel de buna precum o camera profesionala. Calitatea camerei din iPhone l-a impresionat atat de mult pe Steven Soderbergh incat acesta considera ca filmele facute in acest mod reprezinta viitorul, in special pentru cei cu bugete foarte mici.

Nu se stie ce fel de model al iPhone a fost folosit de catre Steven Soderbergh pentru inregistrarea filmelor, insa cel mai probabil vorbim despre noul iPhone X lansat anul trecut. Desi iPhone X are o camera foarte buna, pentru a inregistra imagini de calitate este nevoie si de echipament pentru stabilizare, iluminare si multe altele care sa sustina telefonul.

“Soderbergh said he was so impressed with the quality of iPhone cinematography that he would likely continue to use phones to shoot his movies going forward. I think this is the future. Anybody going to see this movie who has no idea of the backstory to the production will have no idea this was shot on the phone. That’s not part of the conceit.”

Steven Soderbergh lauda iPhone si spune ca este bun pentru filmat, iar multi regizori il vor asculta si vor incerca telefoanele companiei Apple, dar desigur ca ele nu pot face minuni. Nimeni nu spune vreodata ca iPhone nu e chiar atat de grozav pentru poze daca nu ai si accesorii care sa te ajute, asa ca indiferent ce afirma Steven Soderbergh, tot de nevoie de echipament profesional care sa-l ajute.