6.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Acasă Intel Intel si-a Inselat Clientii si Partenerii cu Vulnerabilitatile Procesoarelor

Intel si-a Inselat Clientii si Partenerii cu Vulnerabilitatile Procesoarelor

intel inselat clienti procesoare

Intel pare sa fi ales sa-si insele unii dintre clienti si parteneri in scandalul vulnerabilitatilor Meltdown si Spectre pentru procesoarele sale, conform unor informatii aparute azi. Se pare ca Intel si-ar fi anuntat intai partenerii chinezi de la Alibaba, Lenovo, etc, cu privire la vulnerabilitatile procesoarelor sale, dar nu si companiile din SUA, sau chiar guvernul american.

Intel le-a oferit practic companiilor din China aceste informatii cu prioritate si e posibil ca guvernul chinez sa le fi interceptat pentru a exploata vulnerabilitatile discutate de companii. Cei de la Intel au afirmat ca n-au putut anunta pe toata lumea in acelasi timp, lucru cat se poate de fals, confirmand practic faptul ca s-a gandit intai la cei din China si abia apoi la cei din SUA.

Nici macar Apple si Microsoft n-ar fi stiut inaintea celor de la Lenovo si a altor companii din China, lucru care pune putin in discutie Intentiile Intel cu privire la rezolvarea problemei. Avand in vedere ca nu toata lumea a fost anuntata simultan, e foarte posibil ca de aceste vulnerabilitati sa fi profitat guvernul chinez, daca a interceptat comunicatiile dintre Intel si partenerii locali.

“In initial disclosures about critical security flaws discovered in its processors, Intel notified a small group of customers, including Chinese technology companies, but left out the U.S. government. The decision raises concerns, security researchers said, as it potentially could have allowed information about the chip flaws, dubbed Spectre and Meltdown, to fall into the hands of the Chinese government before being publicly divulged.”

Intel este atacata deja printr-o serie de procese din cauza vulnerabilitatilor procesoarelor sale, iar aceste dezvaluiri vor ajuta cu siguranta sustinerea cauzelor unora dintre ele. Mai mult decat atat, companii ca Apple, care sunt implicate in procese, s-ar putea folosi de dezvaluiri pentru a se disculpa, desi oricum vina nu este a lor in toata aceasta problema.