iPhone X: Vanzarile Dezamagitoare duc la Scaderea Productiei

iPhone X a avut parte de vanzari dezamagitoare in T4 2017, iar compania Apple a luat decizia de a reduce productia pentru urmatorul trimestru fiscal.

iPhone X Vanzari Dezamagitoare Scaderea Productiei

iPhone X este prezentat iarasi intr-o lumina proasta dupa ce saptamana trecuta analistii americani au anuntat ca telefonul celor din Cupertino a inregistrat cele mai bune vanzari dintre toate smartphone-urile premium in T3 2017. Cu 29 de milioane de unitati vandute in T4 2017, Canalys a anuntat ca iPhone X a fost cel mai bine vandut smartphone premium la nivel global, insa acum aflam din Asia ca vanzarile au fost de fapt dezamagitoare.

iPhone X urmeaza sa aiba productia injumatatita de catre compania Apple in T1 2017, informatiile fiind furnizate de catre parteneri ai celor din Cupertino, care a fost anuntati de catre companie cu privire la schimbare. Apple dorea initial sa produca 40 de milioane de unitati ale iPhone X in T1 2017, insa ar fi decis sa reduca productia la 20 de milioane de unitati si e de inteles din moment ce in T4 2017 ar fi vandut doar 29 de milioane de unitati.

iPhone X: Vanzarile Dezamagitoare duc la Scaderea Productiei

iPhone X a avut in T4 2017 varful de vanzari pentru compania Apple, iar in oricare dintre urmatoarele trimestre fiscale nu este asteptat sa fie generat nici macar un numar egal de unitati vandute pe piata. Era imposibil de crezut ca iPhone X va putea genera vanzari de 40 de milioane de unitati in T1 2018, iar cei de la Apple reduc productia asa cum fac in fiecare an cu modelele noi lansate in toamna, doar ca situatia iPhone X este una mai speciala.

“The U.S. tech giant notified suppliers that it had decided to cut the target for the period to around 20 million units, in light of slower-than-expected sales in the year-end holiday shopping season in key markets such as Europe, the U.S. and China. Looking forward, the lackluster sales could result in a delay to the company’s plans to introduce OLED screens in other models.”

iPhone X vandut in 20 de milioane de unitati in T1 2017 ar fi o adevarata realizare de catre compania Apple, iar asta din cauza pretului foarte mare cerut de catre companie pentru telefon. Daca ea va reusi sa vanda 20 de milioane de unitati ale iPhone X la preturi de peste 1100 de euro in T1 2018, atunci poate fi premiata pentru realizare, deoarece niciun alt producator din lumea aceasta nu a reusit vreodata sa realizeze asa ceva.

38 COMENTARII

  1. Desi sunt fan apple, si doar iphone imi voi lua, X ul are un pret exagerat, sper sa revina cu picioarele pe Pamant, nu poti da 1000 si ceva de eur pe un telef, fie el fara margini, cu breton cu ce mai vreti voi. Exorbitant

  2. Nu ma pot pronunta ca nu-l cunosc, doar l-am vazut pe aici! Dar in Romania, da! Totul e posibil. Atata timp cat masina, spre exemplu, este emblema sociala, odata cu X-ul acum, da, devine si el emblema sociala. Imi aduc aminte un banc dim perioada 2007-2008: “ ce face un roman cand are 1M de eur? R: isi ia masina de 2M in leasing:)) deci prob daca era si 2000 eur, multi romani si-l luau:)

  3. Corect. Multi se regasesc in acel banc. Multi se regasesc sincer cu rate pt produse gen iphone sau mac. Treaba lor asta inseamna sa fii prost,sau obsedat

  4. Iulian ca sa nu fi snob ce telefon îți cumperi tu, cine-și permite nu este neaparat snob, ce mentalitate comunista

  5. Atata timp cat iPhone este cireasa de pe tort in lumea smartphoneuri-lor iar competitorul sau direct, Samsung, cere intre 900€-1000€ pe un Note 8, iPhone X nu poate fi catalogat ca fiind foarte scump la 1100€-1300€. E scump pentru piata din Romania sau din Senegal, dar in tarile “normale” nu e foarte scump. Multa lume in occident si-l cumpara pe abonament, cu o cota intre 35€-50€ pe luna, depinde de capacitate si de operator, iar 50€ in multe tari sunt echivalentul a 7 pachete de tigari, sau a unei mese de 5 persoane la McDonalds.

  6. Serios? Dar de ce trebuie sa fiu snob? Doar pentru ca îmi place un produs și pot sa mi-l cumpăr? După mentalitatea ta nu ar trebui sa ma duc nici la Mediterana in concediu, ca sa nu fiu snob. Ar trebui sa merg la Lacul Sărat. Asta mi se pare mentalitate de om sărac, care doar visează la produse pe care nu și le poate permite.

  7. O mai zic odata, indiferent de cât se agita unii pe aici.
    Iphone X din punct de vedere al vânzărilor pt o companie precum Apple este fix un FAIL.

  8. Pai tu nu știi ca romanii se compara cu occidentalii? In România încă mai sunt persoane care se c..acă in curte, dar visează la iPhone-uri, mașini de lux, vacanțe in Caraibe…etc. Un telefon de 1200€ nici nu ar trebui vândut intr-o țara unde salariul minim este de 400€. Oamenii sunt nebuni, visează mult și pana la urma se bagă in datorii de nu mai știu cum sa scape pe urma.

  9. Au vandut ei 29 de milioane de X-uri in T4 , cand o zbura porcul . Probabil vreo jumatate din cifra aia in intreaga lume .
    Analistii aia de la Canalys sunt cam ca si “analistii politici” de la Antena 3 , aia platiti de PSD.

  10. Vezi ca suni a Srb – ai luat-o pe aratura iar . Lasa tu oameni sa aprecieze singuri daca ceva merita sau nu banii.
    Si vezi ca in SUA 1150 $ sunt cam un salar , minim ce-i drept . Oamenii mai au si alte cheltuieli si griji decat sa-i umfle curul lui Apple .

  11. In România chiar dacă salariul minim e 400 euro, sunt multe persoane cu o situație materiala foarte bună (fie celebrități, fie oameni care lucrează în state mult mai bogate (tot romani sunt)) care și l permit… Totuși vb de 19-20 milioane de locuitori, care au situații materiale diferite, nu toți din România au 400 euro salariu minim

  12. Ca iti place??din moment ce faci bani frumosi esti inteligent..ca folosesti iphone nu mai e inteligenta…iphone in romania e telefon de cocalar pitipioanca lautar..inteligentii au telefoane inteligente. Nu se lasa pacaliti de un marcketing cu emoji

  13. Eu nu am nimic cu oamenii, dar cel puțin sa nu sa mai plângă ca este scump. Poate ca și eu mi-aș dori un elicopter dar nu ma plâng pe aici ca este scump, ca ar trebui sa fie mai ieftin ca să-mi pot permite și eu. Ai bani și îți permiți un produs, ți-l cumperi. Nu ai bani, te resemnezi și cumperi ce se încadrează in bugetul tău. Fără a te plânge in stânga și in dreapta. La asta ma referea, sa nu crezi ca eu sunt vre-un bogat, sau ca am alergie la oamenii nevoiași. Eu ii respect pe toți, in viața fiecare se descurca cum poate.

  14. Culmea că unii ca Srb se cred bogați pentru că au iPhone. Nu aș avea nimic împotrivă să se creadă bogat, dar mă deranjează când îi cataloghează pe ceilalți (inclusiv pe mine) ca fiind săraci pentru că nu își cumpără iPhone.
    Este exact cum scrie @unixes, un iPhone este fff accesibil, și în niciun caz un obiect pentru bogați

  15. Lumea in general are o concepție greșita despre “bogăție”. Mulți cred ca dacă ai iPhone și BMW ești bogat. Mulți cred ca doar banii contează pe aceasta planeta. Când spui bogăție te poți referi la ninelul de cultura al unui individ, la resurse naturale, la fertilitatea pământului…apa, hrană, aer, pământ, sănătate…pot fi considerate bogății. Fără iPhone și BMW poți trăi, dar fără toate cele din urma nu ai cum.

  16. La orange in constanta situat într-un mare mall sau vândut 13 bucăți iPhone x
    Din care 8 sau întors înapoi cu problema nemediatizara a închideri subite a device-ului!!!
    In aceiași perioada sau vândut 48 de bucăți iPhone 8 plus și nu sa întors nici unul înapoi !!!
    Verișoara mea lucrează acolo

  17. Sunt plecat in UK mai exact in Londra,pot spune ca ăștia aproape nu au X in stoc pentru ca se vând. Spunea un coleg mai sus sunt scumpe pentru țările cu un nivel de trai scăzut ca cel din România.
    Dar aici eu am X am programul Apple Care+ pentru care plătesc 10£ in acest program îmi este inclus asigurarea telefonului in caz de ceva. Și mai plătesc telefonul undeva la 54£ asta însemna ca ajung undeva la 64£ pe lună dar ei la prețul asta după 11 luni îmi oferă posibilitatea de a face upgrade la telefon cu ultimul lor model și eu îmi păstrez rata lunară de 64£ pe luna și de fiecare data când scot ceva nou eu îl voi primi. Cu alte cuvinte nu trebuie sa fi snob sa ai un direct debit cu Apple de 64£ pe luna și sa ai aceste beneficii. In condițiile in care aici media de câștig a unui bărbat este de peste 100£ pe zi.