Iata cum stie HomePod unde se Afla intr-o Camera

homepod stie afla camera

HomePod este prima boxa inteligenta a companiei Apple, iar intr-un interviu acordat noaptea trecuta, vicepresedintele senior al diviziei de marketing, Phil Schiller, a explicat o functie importanta a produsului. Acesta a vorbit despre functia HomePod de a isi da seama in ce parte a unei camere se afla pentru a modifica modul in care reda muzica pentru utilizator.

HomePod foloseste o serie de 7 microfoane pentru a percepe comenzile vocale, dar si a crea o harta 3D a camerei in care se afla pentru a ajust amodul in care reda muzica. HomePod are un chip A8, procesorul din iPhone 6, integrat de catre compania Apple, acesta sustinand toata procesarea necesara pentru ca boxa inteligenta sa ofere aceasta functionalitate.

In functie de apropierea sau departarea de un perete, sau alte suprafete, HomePod ajusteaza tipurile de sunete pe care le reda prin difuzoarele pozitionate in partile frontala/laterala/din spate. Software-ul HomePod este gandit intr-un asa mod incat anumite sunete sa fie redate prin partea din fata si unele prin partile laterale, sau prin spate, pentru a crea cea mai buna experienta de a asculta muzica.

“The end result is a wide soundstage with a feeling of spaciousness and depth. This entire process takes just seconds and it doesn’t stop with the initial setup. Every time you move HomePod, it uses the built-in accelerometer to detect a change in its location and continues to make sure the music sounds great and is consistent, wherever it’s placed. We’ve also done some great things to help minimize the audible side effects of compression artifacts by developing studio level dynamic processing to optimize for rich, clean bass even at loud volumes.”

Apple a muncit extrem de mult pentru a crea acest software, iar primii jurnalisti care au testat boxa inteligenta au fost extrem de impresionati de calitatea sunetelor redate de catre aceasta in folosirea obisnuita. Cat de multumiti vor fi si clientii nu stie nimeni, insa pana acum pentru boxa au existat in principal cuvinte de lauda, diverse critici fiind deasemenea aduse in prim-plan.