Apple e Anchetata de Guvernul SUA din cauza Performantelor iPhone

Apple este anchetata de catre autoritatile americane din cauza limitarii performantelor iPhone fara a ii anunta in prealabil pe clientii afectati.

apple investigatie guvern performante iphone

Apple este tinta unei investigatii initiate de catre Ministerul Justitiei si Comisia pentru monitorizarea pietelor bursiere(SEC), motivul din spatele sau dezvaluirea faptului ca performantele iPhone au fost intentionat limitate. Oficialii autoritatilor guvernamentale doresc sa verifice daca nu cumva compania Apple a incalcat legislatia federala americana prin actiunile sale, iar rezultatul va fi extrem de important pentru initierea altor investigatii similare.

Autoritatile au cerut deja informatii de la compania Apple privind modul in care au fost gandite si implementate aceste limitari ale telefoanelor iPhone, anchenta fiind in stadiul incipient deocamdata. Legislatiile unor tari sunt foarte stricte in ceea ce priveste implementarea unor schimbari de acest gen, asa ca Apple ar putea plati o amenda considerabila si poate chiar despagubiri pentru clientii afectati de catre aceasta schimbare.

Apple e investigata de guvernul SUA din cauza performantelor iPhone

Apple este deja anchetata penal in Franta din cauza acestei modificari a sistemului de operare iOS care ruleaza in iPhone, iar acolo managerii sai risca sa fie condamnati la pedepse cu inchisoarea daca se dovedeste incalcarea legii. In SUA e greu de spus deocamdata ce s-ar putea intampla, autoritatile evitand sa ofere prea multe informatii, avand in vedere ca abia au inceput sa ancheteze intreaga situatie a companiei americane.

“The U.S. Department of Justice and the Securities and Exchange Commission are investigating whether Apple Inc. violated securities laws concerning its disclosures about a software update that slowed older iPhone models, according to people familiar with the matter.”

Nu ar fi exclus ca in SUA Apple sa aiba probleme mai mari decat in alte tari, iar asta pentru ca aici vorbim despre interese cu totul diferite fata de alte zone, iar americanii ar putea fi obligati sa plateasca cu varf si indesat pentru decizie. Nu stiu daca in Cupertino s-a gandit cineva ce fel de implicatii va avea aceasta limitare a performantelor iPhone, insa iata ca nimeni nu se lasa pacalit de explicatiile stupide si scuzele celor de la Apple.