iPhone de la Record la Dezacord in Ultimii 6 ani

iPhone este un real succes, iar in ultimii 6 ani a trecur de la record la dezacord in baza vanzarilor pe care le-a inregistrat pentru compania Apple la nivel global.

iphone record dezacord

iPhone este cel mai popular si mai profitabil produs al companiei Apple, in T4 2017 el generand 70% din incasarile de 88 de miliarde de dolari ale companiei, iar asta ne arata cat de dependenta este ea de el. iPhone a fost cel mai popular smartphone de pe planeta de mai bine de 5 ani, insa de 6 ani incoace inregistreaza recorduri peste recorduri in vanzari pentru compania Apple, totul pana in anul 2017 cand am inregistrat un dezacord.

Daca va uitati la graficul de mai jos veti observa ca pentru fiecare exista Q1(ultimul trimestru fiscal dintr-un an, dar primul in anul fiscal al Apple) exista maxime pentru vanzarile iPhone multumita perioadei de sfarsit de an, a sarbatorilor de iarna. Cea mai mare crestere dintre toate a fost inregistrata la finalul anului 2014, cand vanzarile de telefoane iPhone au crescut cu aproape 30 de milioane de unitati, sau aproximativ 50%.

iPhone de la record la dezacord in ultimii 6 ani

De atunci vanzarile iPhone au avut cresteri minore in ultimul trimestru fiscal al fiecarui an, totul culminand cu un dezacord in 2017, cand Apple a inregistrat prima scadere a vanzarilor, de doar 0.5% in raport cu anul anterior. Totusi, nu acesta este dezacordul, iar asta pentru ca dezacordul sta in faptul ca desi vanzarile au scazut, incasarile au crescut cu peste 15%, sau 7.2 miliarde de dolari, toata lumea ramanand uimita, dar asta a acoperit scaderea in vanzari.

iphone vanzari t4 2017

iPhone X este motivul pentru care 2017 a adus un mare dezacord in ceea ce priveste vanzarile de telefoane iPhone, iar asta deoarece pretul sau foarte mare a ajutat Apple sa faca mai multi bani din vanzarea unui numar mai mic de telefoane mobile. Cu vanzari in scadere, Apple a intrecut Samsung in vanzarile smartphone in T4 2017 si pentru prima parte a anului se anunta o evolutie oarecum similara, iPhone X urmand a anula scaderea vanzarilor cu incasari mai mari.

11 COMENTARII

  1. Apple doar a demonstrat ca poate face profit mai mare cu vanzari mai mici…adica a mai doborat un record
    Intre timp samsung vine cu stereo speakers peste 3 sapt

  2. Apple doar a demonstrat ca poate face profit mai mare cu vânzări mai mici… doar datorită fanilor care sunt în stare sa cumpere orice produs care are marca Apple indiferent de calitate sau preț.

  3. T4 a fost intotdeauna perioada maxima de vanzari pt iPhone – nu e cazul sa facem atatea valuri . E momentul cand se lanseaza modelele noi .
    Si pe T4 , Apple a intercut Samsung de multe ori nu doar anul trecut si anul asta . Si in 2010-11-12-13 lucrurile stateau la fel . Au urmat apoi 2-3 ani de vanzari mai bune pt Samsung .
    Insa anual , lucrurile nu s-au schimbat major . Samsung vinde 23-24% , iar Apple 13-14% din total.
    Cat de reale sunt raportarile Apple , in lipsa oricarei verificari 3rd party , ramane de discutat.
    Cotele de vanzari si de piata globala insa, infirma de departe raportarile Apple cu privire la numarul de unitati . Profitul , sigur mai mare al Apple , ramane totusi de confirmat – avand in vedere ca Apple nu are o contabilitate centrala declarata undeva , pe care si plateste taxe reale . Doar invartire si spalare de bani prin tot felul de paradisuri fiscale.

  4. În plus, se pare că Apple contabilizează și iPhone-urile schimbate. Dacă au vândut 1000 de iPhone-uri, dintre care 700 au fost înlocuite, Apple raportează 1700 iPhone-uri.

  5. Eu nu prea înțeleg aplecarea asta a unor simpli utilizatori de tehnologie de a ridica in slavi, respectiv de a critica/denigra unul sau altul din brandurile din piata, pe baza vânzărilor sau a profitului făcut de acestea. Ei fac sau nu bani din asta, dar cu ce ne încălzește pe noi…?
    Nu cumva ar trebui sa fim atenți mai degrabă la calitatea produselor lor și la prețul (corect) pe care ar trebui sa îl plătim..?
    Restul, zic eu, e hatereala…

  6. @Viorel “baiat de fier” Cum sa raporteze ce-au schimbat mai omule?! Sa plateasca taxe si pt ce nu au vandut?! V-au tampit discutiile de pe acest site…

  7. Nu asta era subiectul postului ? vanzari si profit .
    Ai inceput sa-ti refulezi frustrarile peste tot in lipsa de argumente ?
    Vorbim si despre calitatea produselor , cand avem argumente si avem cu cine – adica nu cu cei cu ochelari de cal.