Office 2019 va Functiona Exclusiv pe Windows 10

Windows 10 va fi singurul sistem de operare pe care Microsoft Office 2019 va putea fi utilizat de catre persoanele care vor sa-l foloseasca fara vreo grija.

office 2019 windows 10

Microsoft Office 2019 va functiona exclusiv pe Windows 10, compania americana anuntand acest lucru intr-un document de suport pe care cei din Redmond l-au publicat in cursul noptii trecute. Cei de la Microsoft au anuntat ca toti cei care sunt interesati sa foloseasca Office 2019 fara abonament Office 365 vor trebui sa aiba instalat Windows 10 in propriile calculatoare, altfel noul program nu va putea fi pornit pentru utilizare pe ele.

Office 2019 nu va putea fi instalat pe Windows 7 sau Windows 8.1, iar abonamentul Office 365 este mai ieftin decat achizitionarea Windows 10, deci Microsoft vrea sa faca mai multi bani din acest serviciu oferit pentru suita Office. Vorbim despre o strategie destul de interesanta a celor de la Microsoft, care pun Office 2019 inaintea Windows 10 si obliga utilizatorii sa aleaga intre a folosi programul si a face un upgrade pentru sistemul de operare, sau a cumpara abonamente.

Office 2019 va functiona exclusiv pe Windows 10

Windows 10 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare, conform unei companii care monitorizeaza cotele de piata ale sistemelor de operare pentru PC, deci exclusivitatea mai are logica si din acest sens. Microsoft a anuntat deasemenea ca Office 2019 urmeaza sa aiba parte de suport normal timp de 5 ani, plus inca 2 ani de suport extins, iar asta nu are vreo legatura cu versiunea Windows instalata in calculatoarele clientilor.

“Office 2019 will ship in H2 of 2018. Previews of the new apps and servers will start shipping in the second quarter of 2018. Office 2019 apps will be supported on: Any supported Windows 10 SAC release; Windows 10 Enterprise LTSC 2018; The next LTSC release of Windows Server.”

Microsoft confirma faptul ca Office 2019 va fi lansat in a doua parte a anului 2018, iar cei care au Windows 10, sau altele mai vechi, vor fi singurii afectati, utilizatorii Mac neavand de ce sa se teama. Microsoft Office pentru Mac este un produs separat in oferta companiei americane, asa ca schimbarile facute pentru Office 2019 si Windows nu au vreo legatura cu utilizatorii de Mac-uri, care probabil vor putea folosi programul fara prea multe griji.

7 COMENTARII

  1. Office pt Mac e o gluma comparativ cu cel pt Windows – in ton cu MacOS de altfel .
    Pe de alta parte , cei care in 2019 vor rula tot Windows 7,8 , sigur nu au nevoie de Office 2019.
    Nu ca cineva ar avea intr-adevar nevoie de noul office, dar afacerea Microsoft va fi din upgrade de la variante mai vechi de office.

  2. Gonzo știai ca 75% dintre companii încă folosesc Windows 7 ? Referitor la Office pentru Mac eu sunt foarte mulțumit de ceea ce oferă. Spre deosebire de ce oferă Apple cu suita lor…care e praf și pulbere.

  3. Eu, ca utilizator și consumator obișnuit de tehnologie, am migrat in plan personal de exact 3 ani de la Windows la MacOS. In niciun moment nu am simțit nevoia sa ma mai uit înapoi, cu atât mai puțin sa folosesc iar/din nou produse Microsoft.
    Nu stiu ce nevoi are fiecare, dar pe mine suita iWorks ma satisface intrutotul, dar repet, ca un simplu utilizator.
    Eu m-as feri însă sa cataloghez ca “gluma” sau “praf”, etc…

  4. Da , dar am spus ca nu au nevoie de Office 2019 in nici un caz – probabil ca 70% din ei nu au nevoie de mai mult de Office 2013 care are support full . Si cei care vor avea nevoie or sa ia o licenta de upgrade – aia sunt foarte putini.
    Cred ca si eu esti multumit cu Office in Mac , fata de ce ofera Apple , pt ca e la ani lumina in fata . Dar totusi nu este comparabil cu ce se ofera in varianta pt Windows . De altfel , trebuie sa fie in ton cu sistemul de operare – mai simplut , mai putine functii si optiuni.
    Ca o paranteza , stii ca atunci cand Apple a inceput sa-si faca primele sisteme de operare , au apelat la Microsoft sa le faca software pt SO ?