O Baterie Externa a luat Foc Spontan intr-un Avion (VIDEO)

O baterie externa a luat foc intr-un avion plin cu oameni si l-a umplut de fum toxic inainte ca flacarile sa fie stinse de catre echipajul aeronavei.

baterie externa foc avion

Daca nu e Samsung Galaxy Note 7, atunci e o baterie externa care ia foc intr-un avion, iar astazi vorbim despre un incident care a avut loc in aeroportul Volvograd din Rusia. In clipul video de mai jos puteti vedea focul generat de catre o baterie externa care a luat foc in momentul in care avionul era deja aterizat pe aeroportul din Volvograd si pasagerii incepeau sa il paraseasca.

Intregul avion s-a umplut de fumul toxic generat de arderea bateriei externe si a carpetei de sub ea, flacarile parand sa fie destul de mari inainte de a fi stinse de catre echipaj. Bateria a luat foc, probabil, in timp ce era folosita de catre un pasager pentru a-si incarca telefonul, iar incidentul ne readuce aminte de Samsung Galaxy Note 7 si exploziile sale.

Reprezentantii liniei aeriene afirma ca nu au existat victime in urma acestui incident si ca toata lumea a parasit cu calm aeronava dupa ce aceasta aterizase pe aeroportul din Volvograd. Partea buna in aceasta poveste este ca bateria externa nu a explodat in timpul zborului, pentru ca altfel panica s-ar fi instalat si lucrurile n-ar mai fi fost la fel de simple.

In ciuda acestui lucru, incidentul readuce in discutie pericolele pe care le au bateriile, fie ca sunt pentru telefoane mobile, sau pentru bateriile externe folosite pentru a le incarca. Indiferent unde sunt bagate, bteriile externe pot genera probleme foarte mari, iar daca incidentul s-ar fi petrecut in zbor, ar fi putut exista riscul ca el sa fie intors din drum, sau sa faca o aterizare de urgenta.

“As passengers were disembarking following a routine landing, a portable power bank belonging to one of the passengers began emitting white smoke. The smoke was immediately put out by cabin crew, and all passengers calmly disembarked as normal using regular airstairs. There were no injuries.”

https://www.youtube.com/watch?v=z2ZldSOAlOk