Apple a Investit o Suma Record in Cercetare si Dezvoltare

Apple continua sa investeasca sume record in cercetare si dezvoltare, compania americana avand planuri foarte mari pentru viitorul produselor sale.

Apple Suma Record Cercetare Dezvoltare

Apple a investit o suma record in cercetare si dezvoltare in T4 2017, compania americana depasindu-si recordurile anterioare si uimind lumea cu interesul pentru inovatii. Conform documentelor financiare publicate de catre compania Apple, in T4 2017 ea a investit 3.4 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, sau aproximativ 4% din incasarile sale totale.

Daca ne uitam la profit, suma reprezinta putin peste 15%, iar compania Apple ne arata din nou ca este dispusa sa efectueze cheltuieli tot mai mari pentru a sustine proiecte noi. Fata de T4 2016 cifra este cu 536 milioane de dolari mai mari, iar fata de T3 2017 ea este cu 410 milioane mai mare, semn ca in 2018 vom asista la noi recorduri de acest gen pentru americani.

Apple investeste in mod constant in noi proiecte menite sa aduca pe piata produse fizice, sau software, pentru clienti, iar in 2018 investitiile trimestriale ar putea depasi 4 miliarde de dolari. Suma este chiar mult mai mare decat profitul generat de catre unii dintre competitorii Apple din segmentul smartphone, in cursul anului 2017, probabil si in 2018.

Apple cheltuie anual peste 10 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare inca din cursul anului 2016, iar in 2018 e posibil sa ajunga chiar la 15 miliarde de dolari pentru aceste activitati. Apple dezvolta foarte multe proiecte in cautarea urmatorului produs revolutionar, insa dupa moartea lui Steve Jobs, Apple nu a mai avut vreun produs la fel de bun ca iPhone.

9 COMENTARII

  1. Se vad rezultatele la fiecare actualizare si sa nu uitam de cel mai in voga proiect de inovatie > Noi caractere EMOJI !!!! SUPERB !!!!

  2. Record pe naiba … 3.4 miliarde dolari pe semestru sau 10 miliarde dolari anual sunt niste glume proaste la cât trebuie sa investești în noile tehnologii curente sau sa îmbunătățești ce este pe piața , nici la investit Apple nu sta fb
    Apple este mai la coada in acest clasament fie global sau strict IT, in timp ce alte companii se joaca cu sume colosale în cercetare și dezvoltare sau investire

  3. R&D mai mic fata de alti prrosti, dar cu profit mai mare fata de aceeasi prrosti…
    Asta inseamna afacere prospera, restul nu conteaza

  4. Aici vb de cercetare și dezvoltare nu despre profit, ca dacă e asa Apple nu e no 1 per companie
    Oricum Apple nu poate supraviețuii fără prosti, atat cat timp e dependenta masiv de ei la orice și incapabila sa facă ceva singura…. Fără prosti Apple e pa și pussy

  5. pai ca afacere este ideal sa nu investesti dar sa ai profit
    Asa cum si samsung face multe si slabe ca se gasesc prrosti care sa le cumpere